Moederbedrijf Ferrari vervangt president Marchionne per direct

21 jul. 2018 18:55 René Oudman 0 reacties
Plots was daar op de zaterdag van het Duitse Grand Prix-weekend een gerucht: Ferrari-president Sergio Marchionne zou wegens ziekte zijn taken niet meer uit kunnen voeren. Fiat, het moederbedrijf van Ferrari waarvan Marchionne eveneens president is, laat op zaterdagavond weten dat de gezondheid van de Italiaanse baas dusdanig is verslechterd dat hij per direct moet worden vervangen.

"Omtrent de situatie van meneer Marchionne, moet de FIAT-Chrysler Group (de officiële naam van het moederbedrijf van Ferrari, red.) helaas aankondigen dat zijn gezondheid in de afgelopen week behoorlijk is verslechterd. In de laatste uren op zaterdag is het zelfs significant achteruit gegaan", wordt gemeld via persbureau Reuters.

Jeep-baas Mike Manley wordt naar voren geschoven als vervanger van Marchionne alszijde CEO, de Ferrari-tak wordt overgenomen door John Elkann. Terreinwagenmerk Jeep maakt evenals Ferrari onderdeel uit van de FIAT-Chrysler Group.

Wat het verdwijnen van Marchionne precies inhoudt voor de Formule 1-plannen van Ferrari en haar klantenteams is onduidelijk. Marchionne liet het Italiaanse merk een nieuwe koers varen en zorgde onder meer voor de comeback van Alfa Romeo.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen