Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2019

Moeizame training Verstappen, Ferrari heerst tijdens tweede training GP België

Het team van Ferrari heeft ook de tweede vrije training op Spa-Francorchamps als snelste afgesloten. Max Verstappen kende geen probleemloze training en klokte de zesde tijd.

Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De tweede vrije training leverde een iets ander beeld op dan de ochtendsessie. Onder een Belgisch zonnetje reden de coureurs hun ronden, waarbij de medium compound volop gebruikt werd. Direct was het Charles Leclerc die zijn Ferrari op de eerste plaats positioneerde.

Max Verstappen wist de tijd tot op zeventien duizendsten te benaderen, waarbij hij in de eerste sector liefst zes tienden verloor, maar dit terug won in de bochtige tweede sector. Voorafgaand aan het weekend erkende de Red Bull-coureur al dat sector een, met een lang recht stuk en de steile Eau Rouge, moeilijk zou worden voor de Honda-motor.

De snelle ronde van Verstappen kreeg niet direct een vervolg, doordat er een probleem ontstond met de Honda-motor. “I’m losing power”, was de boodschap van de coureur aan zijn team, waarna een check in de pitbox volgde.

Uitslag Tweede vrije training - België

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Sebastian Vettel gaf het sein om de zachte banden te monteren, wat direct resulteerde in een forse verbetering van de snelste rondetijd die nog verbeterd werd door teamgenoot Leclerc met een 1.41,1. Ferrari was heer en meester op de rechte stukken in sector 1 en 3 en Leclerc was liefst acht tienden los van de beide Mercedessen.

Verstappen liet niet lang op zich wachten, maar verbeterde zijn tijd niet op de zachte band. In sector 1 verloor de Red Bull-coureur meer dan een volle seconde, waarvan hij maar drie tienden terug won in het bochtige deel. Een fout in de chicane betekende het einde van zijn eerste poging, waardoor hij niet verder kwam dan de zesde tijd. Teamgenoot Albon maakte geen fouten, maar kon eveneens niet imponeren op de zachte band en klokte de tiende tijd.

Het slot van de training stond in het teken van de long runs, waarbij de topteams elkaar niet veel ontliepen maar Mercedes de sterkste indruk achter liet. De zilveren bolide wist de rondetijden het langste constant in de 1.50 te houden op de zachte. Verstappen kampte tijdens zijn run wederom met een probleem met de motor. De coureur klaagde over vermogensverlies en problemen bij het afremmen op de motor.

Bij de long run op de medium band wist Verstappen een uitstekend tempo te realiseren, waarmee hij de pace van de Mercedessen wist te evenaren. Het lijkt er dan ook op dat Red Bull nog werk te verzetten heeft om te zorgen dat het de zachtste band morgen wel werkend krijgt.

Voorspel en win

Voorspelgame-wekelijks_klein

Wie wint de Grand Prix van België 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Formule 1 GP België 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China