Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Moet de FIA een stokje steken voor de dominantie van Red Bull?

Veertien overwinningen in veertien races: een beter seizoen wordt het niet voor Red Bull Racing. Maar zoals altijd, gaat succes gepaard met kritiek. Niet iedereen is blij met de prestaties van de Oostenrijkse renstal en sommigen suggereren zelfs dat de FIA in moet grijpen. Dat is echter niet de oplossing, stellen Ruud Dimmers en Tom Coronel.

max-verstappen-sergio-perez-red-bull-racingnews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vorige week meldde F1-eigenaar Liberty Media dat het succes van Max Verstappen niet per definitie een positieve invloed heeft op de kijkcijfers van de Formule 1. Ook prominente figuren uit het Mercedes F1-team als Lewis Hamilton en Toto Wolff lieten meermaals vallen dat zij van mening zijn dat 'een dusdanige vorm van dominantie niet goed is voor de sport.' Of Hamilton en Wolff nog een actieve herinnering hebben aan de periode 2014-2020 laten we even in het midden.

Het nieuws van afgelopen week kwam ook het podcast-trio van RacingNews365 ter ore. Maar of het aanpassen van reglementen hetzij het beperken van Red Bull op wat voor manier dan ook de sport spannender maakt? Dat niet, stellen Tom Coronel en Ruud Dimmers in de nieuwste aflevering van de RN365 F1-podcast.

Dimmers start zijn betoog, kijkend naar de voortdurend veranderende regelgevingen binnen de Formule 1 in de afgelopen jaren. "Het veld zou al dichter bij elkaar moeten zitten, maar er is áltijd één team dat de regels beter begrijpt dan de rest." Maar daar betalen zij ook de prijs voor, stelt de F1-kenner: "Ze leveren daarmee jaarlijks windtunneltijd en andere dingen in. In het geval van Red Bull wil dat zeggen dat Red Bull niet alleen de regels heel goed snapt, maar momenteel ook gewoon slimmer werkt. Maar iedere periode van dominantie komt uiteindelijk ten einde doordat andere teams gaan leren."

'Verander niks!'

Ook Coronel geeft zijn mening: "Er is maar één manier om de boel dichterbij elkaar te brengen: door júist niks te veranderen. Doordat er continu veranderingen zijn, heeft er altijd wel één team voordeel. Kijk naar de komst van het hybride tijdperk, de zwaardere en grotere auto's, de nieuwe (motor)reglementen van 2026.... Als je de reglementen strak houdt, dan zou de concurrentie dichterbij moeten kunnen komen doordat ze van elkaar af kunnen kijken en van elkaar kunnen leren."

Ook interessant:

Verstappen op zoek naar eerherstel in F1 GP Singapore

Singapore is één van de weinige landen waar Verstappen nog niet wist te winnen. Staat dat te veranderen? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zijn stellig met hun antwoorden.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"