Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Moet Mercedes voor Bottas of Ocon kiezen? Dit zeggen de experts

De Formule 1-renstal van Mercedes hakt binnen enkele weken de knoop door over de rijdersbezetting voor 2020. Wordt het wederom contractverlenging voor Valtteri Bottas, of pakt Esteban Ocon het stoeltje aan de zijde van Lewis Hamilton?

Mercedes bevindt zich in een luxe, maar complexe positie. Met Lewis Hamilton beschikt het over een absolute stercoureur die titel na titel scoort en nog minimaal tot en met 2020 onder contract staat bij de Duitse grootmacht. Voor het tweede stoeltje heeft het de keuze tussen Mercedes-junior Esteban Ocon en Valtteri Bottas.

Laatstgenoemde komt sinds 2017 uit voor het team en is een ideale tweede rijder. Eerstgenoemde is een jong, gretig en soms grillig talent dat de Mercedes-opleiding doorliep en in de Formule 1 zijn talent liet zien. RacingNews365 sprak met enkele prominenten uit de autosportwereld en legde hun het dilemma voor: Bottas of Ocon?

Voormalig F1-coureur Giedo van der Garde verwacht een langer verblijf voor de Fin . "Je weet dat Hamilton nog een paar jaar bij Mercedes kan blijven rijden, waarna ze met George Russell een mogelijke opvolger in huis hebben, die heeft daar zeker de capaciteiten voor. Als ik Hamilton was zou ik zeggen 'laat Bottas maar lekker blijven' en zou ik het zo prima vinden."

En als je teambaas Toto Wolff was? "Dan zou ik ook voor Bottas gaan. Toto zal toch altijd een tweede rijder kiezen die achter Lewis staat en hem moet helpen om nog een keer wereldkampioen te worden. Je kan dan wel strijd creëren binnen het team, maar daar zit Hamilton niet op te wachten. Ik zou dan ook kiezen voor rust."

			© Mercedes-AMG Motorsport
	© Mercedes-AMG Motorsport

Autocoureur Tom Coronel zou het juist over de andere boeg gooien en gaat voor vernieuwing. "Ik hou van de stijl van een Red Bull, dat risico's durft te nemen. Mercedes moet voor Ocon gaan, die moeten ze een kans geven. Ze hebben hem niet voor niets op de reservebank zitten."

"Mercedes is het richting de fans ook verplicht om een keer wat anders te doen. Dit riedeltje kennen de fans inmiddels wel. Als team kan je ook pas weer verder groeien als je veranderingen toepast en Mercedes moet groeien, want de rest komt dichterbij."

Jan Lammers vindt Esteban Ocon een te groot risico voor Mercedes. De Fransman kon in het verleden niet altijd met iedereen door een deur, daar waar Bottas veel wegheeft van de ideale schoonzoon.

"Bottas is wel iemand waarvan het niet verrassend is wat er nu gebeurt. Omdat hij al zo lang bij Mercedes zit, ga je je afvragen of daar niet een frisse wind moet waaien. Zonder kritiek, Bottas is Bottas, en we hebben wel gezien wat hij kan. De geest is dan wel uit de fels bij mensen, maar aan de andere kant hebben we dat ook van Raikkonen gedacht en hij is nu een van de best presterende coureurs."

"Ik ben niet iemand die zomaar zegt, ‘zet Ocon erin en dan leven we nog lang en gelukkig’, want ik vind Bottas wel een beter cv hebben dan Ocon. Die heeft al best wel wat kansen gehad en heeft best wel wat problemen en incidenten gekend. Soms heb je dat als rijder aan je brandvrije broek hangen, net zoals bijv. met Grosjean. Ik heb Ocon wel hoog zitten, want hij heeft ook goed dingen laten zien, maar ik heb ook dingen gezien waardoor ik verder zou kijken."

Ocon wordt wederom gelinkt aan een overstap naar Renault, mocht hij in 2020 niet voor Mercedes rijden dan is de Fransman vrij man. Voor Bottas liggen er mogelijk kansen bij Red Bull, mocht Mercedes voor Ocon kiezen.

Met medewerking van Jan van der Burgt.

Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"