© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Moet Stroll wachten met overstap omdat Kubica niet kan?

07 sep. 2018 15:15 René Oudman 0 reacties
Na de overname van Force India door een consortium dat wordt geleid door Lawrence Stroll leek het zo klaar als een klontje. Zoonlief Lance moest zou overstappen van Williams naar de roze brigade en Robert Kubica kon zijn langverwachte comeback maken.

Tot op heden is Stroll echter nog steeds coureur van Williams en zetelen Esteban Ocon en Sergio Pérez in de Force India’s. Naar verluidt heeft Stroll al wel een zitje gepast in de fabriek van Force India. De Canadees is met 1,82 meter aan de lange kant, maar Ocon is met zijn 1,86 meter nog net iets langer. Passen in de VJM11 doet Stroll dus sowieso.

Geld is ook geen probleem. Immers: het consortium dat Force India heeft gered bestaat uit een aantal van de rijkste zakenlieden van Noord-Amerika. Mocht Stroll zijn Williams-contract af moeten kopen, is dat een schijntje in verhouding tot het geld waarover de leden van het consortium beschikken. Ook het mogelijke afkopen van Ocon moet financieel gezien geen problemen opleveren.

Waarom rijdt Stroll dan nog steeds in een Williams, en lijkt hij ook voor de Grand Prix van Singapore geen overstap te maken? De crux ligt ‘m wellicht niet bij de Canadese tiener, maar bij zijn veertien jaar oudere beoogde vervanger.

Van Kubica is bekend dat hij niet bijzonder veel kan met zijn rechterarm. De ledemaat was zelfs bijna geamputeerd. De Pool moet het hebben van de kracht in zijn linkerarm. In het verleden liet hij zich meermaals ontvallen dat racen wel mogelijk zou moeten zijn, maar dat stratencircuits hem in het bijzonder problemen zouden kunnen geven. Nu is de revalidatie natuurlijk in een verder stadium dan dat het eerder was, maar toch zetten de uitspraken van toen de gang van zaken van nu in een ander licht.

© Williams

De Grand Prix van Singapore is de eerstvolgende wedstrijd op de Formule 1-kalender en laat dat nou net een stratencircuit betreffen. Sterker nog, Singapore was één van de twee door Kubica als ‘haast onmogelijk’ beschreven banen. Wil de reserverijder van Williams geen gezichtsverlies lijden en is hij wellicht een factor in het uitblijven van de Stroll-transfer?

Het lijkt onwaarschijnlijk dat er op korte termijn iemand anders dan Kubica in de Williams kan zetelen. De Pool heeft zwart op wit staan dat hij mag invallen als er in 2018 een Williams-coureur wegvalt en bovendien is hij een van de weinige rijders die dit jaar al in een wagen van de stal uit Grove heeft gereden. Niet onbelangrijk: de familie Stroll heeft een zwak voor de Pool en schijnt in een eerder stadium al te hebben geprobeerd om hem mee te nemen naar Force India. Een zitje aldaar bleek echter onmogelijk, omdat Pérez een te grote vinger in de pap heeft.

Wat de reden ook is, feit blijft dat Stroll nog altijd in Williams-dienst is terwijl zijn vader eigenaar is van Force India. De Canadees zal hoe dan ook vertrekken naar het team dat inmiddels alweer op een zevende plaats in het constructeurskampioenschap staat. De vraag blijft echter: wanneer?

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen