© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Mogelijk Honda-talent bij Toro Rosso in 2018

24 sep. 2017 10:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Voor Toro Rosso wordt 2018 opnieuw het jaar van de veranderingen. Voor het derde jaar op rij veranderen ze van motorleverancier en staan ze ook met een ander rijdersduo op de grid.

Toro Rosso wacht beslissing van Red Bull af wat coureurs betreft

Nadat bekend is gemaakt dat Carlos Sainz overstapt naar Renault F1 gonst het van de geruchten over zijn mogelijke opvolger.

Daarnaast bestaat de kans nog steeds dat Sainz al dit seizoen overstapt naar Renault. Teamadviseur Franz Tost laat echter aan Crash.net weten dat hij dit niet verwacht.

"Op dit moment hebben we met Kvyat en Sainz twee goede en competitieve coureurs in huis. Ik ga er dan ook van uit dat we met deze twee het seizoen afmaken."

Bij Toro Rosso is in ieder geval één stoeltje vacant terwijl ook Daniil Kvyat nog in afwachting is van een nieuw contract. Tost laat in ieder geval los dat Toro Rosso hier zelf niet zoveel over te zeggen heeft.

"Wat betreft onze coureurs voor volgend jaar wachten we de beslissing van Red Bull af. Zij bepalen wie er voor ons rijden en houden daarbij ook rekening met wat Honda wil."

De kans is dan ook aanwezig dat Honda hun pupil Nobuharu Matsushita naar voren schuift voor het tweede stoeltje bij Toro Rosso. De afgelopen drie jaar maakte hij deel uit van het McLaren juniorenprogramma en is hij actief in de Formule 2.

Het Japanse talent komt echter 36 punten te kort om in aanmerking te komen voor zijn superlicentie. Voor het einde van het Formule 2 seizoen moet hij dan de vereiste 40 punten hebben behaald. Daar heeft Matsushita nog een zware dobber aan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen