Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Carlos Sainz

Mogelijk krijgt controversiële actie Verstappen op Hamilton toch nog een staartje

Max Verstappen en Lewis Hamilton gingen in Brazilië het gevecht met elkaar aan. Het werd een gevecht waar lang over na zou worden gepraat. Nog steeds houdt het de gemoederen een beetje bezig. Volgens Carlos Sainz zal er deze winter nog volop over worden nagepraat en ook Fernando Alonso hoopt dat er een oplossing komt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli
De dagen na de Braziliaanse Grand Prix werd er constant gepraat over het gevecht tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen in de 48e ronde van de race op Interlagos. De razendsnelle Brit kwam aan de staart van de Red Bull-coureur, die zich met hand en tand verdedigde. Daarbij remde hij diep in en kwamen beide coureurs naast de baan.

Mercedes wilde graag een straf zien, maar die kwam er niet, nadat de stewards de situatie hadden bekeken. Toen er nieuwe beelden naar buiten kwamen, enkele dagen na de race, vroeg het team van Hamilton een right of review aan, maar die werd afgewezen. Daarmee leek de zaak afgedaan, maar vele coureurs waren niet tevreden. Niet dat ze per se een straf wilden voor de Nederlander, maar ze vonden wel dat de consistentie ver te zoeken was. De meesten waren namelijk in de war over de regels waar ze zich aan moeten houden tijdens een gevecht.

Masi: "De regels zijn helder"

Op de vrijdag voor de Qatarese Grand Prix gingen de coureurs op gesprek met FIA-wedstrijdleider Michael Masi. Het voorval in Sao Paulo stond als vrijwel enige punt op de agenda, maar na afloop waren niet alle coureurs tevreden. Verstappen was dat wel, maar Hamilton riep juist dat ' iedereen behalve Max meer duidelijkheid wilde hebben'.

Volgens wedstrijdleider Michael Masi was alles inderdaad duidelijk gemaakt, maar kan de FIA simpelweg niet altijd hetzelfde oordelen. Eenzelfde situatie op een ander circuit of met andere stewards zou namelijk zomaar wel een straf opgeleverd kunnen hebben.

Gesprekken tijdens de winterstop

Een andere coureur die nog steeds verward was ondanks de gesprekken met de FIA, is Carlos Sainz. De Ferrari-coureur zegt dat er in de winter nieuwe gesprekken zullen komen tussen de coureurs en de FIA, waardoor er in aanloop naar het nieuwe seizoen meer duidelijk zal worden, zo hoopt de Spanjaard.

"Het is nog steeds niet heel duidelijk hoe we het als coureurs qua racen aan moeten pakken. Iedereen zal de coureurs wel al gehoord hebben over dit onderwerp, want we weten eigenlijk niet wat er nou race per race allemaal kan gebeuren."

"Het heeft er echter alle schijn van dat er in de winter uitgebreider zal worden gesproken over de manier waarop we met elkaar kunnen racen. Hopelijk zal dat voor wat meer duidelijkheid zorgen."

Zijn landgenoot Fernando Alonso hoopt dat er inderdaad verbetering op zal treden. "Het moet consistenter, daar zijn we het allemaal over eens. We hebben zwart-witte regels nodig, want momenteel zijn ze grijs. Soms profiteer je ervan, soms ben je de idioot. Laten we zien of we het samen kunnen verbeteren", aldus de kersverse podiumfinisher.

Poll

De regels over aanvallen / verdedigen in F1 moeten worden verduidelijkt

keer gestemd

Verstappen moet hopen op een wonder van Red Bull en Honda

Max Verstappen gaat weliswaar als leider in het Formule 1-kampioenschap op weg naar de laatste twee races, de Nederlander zal op een klein wonder moeten hopen van Red Bull en Honda.. Zo oordelen Tom Coronel en Ruud Dimmers in de nieuwste RacingNews365-podcast.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Qatar 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Qatar, direct vanaf het Losail International Circuit.

48 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin