© Force INdia

Nieuwsoverzicht

Mogelijk meerdere reserverollen voor Ocon in 2019

14 nov. 2018 15:30 René Oudman 5 reacties
Wat de rol van Esteban Ocon in 2019 precies wordt is nog altijd niet bekend, maar het begint er steeds meer op te lijken dat de 22-jarige Fransman een intensieve reserverol krijgt. Ocon zou volgend jaar moeten bouwen, om mogelijk in 2020 achter het stuur van een Mercedes te belanden.

Ocon maakt al jaren deel uit van het Formule 1-team van Mercedes. De jonge Fransman werd medio 2016 bij het inmiddels ter ziele gegane Manor ondergebracht, om zo zijn F1-debuut te kunnen maken. Sinds begin 2017 rijdt de F3-kampioen van 2014 voor Force India.

Aangezien het management van Force India in de afgelopen zomer volledig veranderd is en Lawrence Stroll zich nu een van de eigenaren mag noemen, is de kans onwaarschijnlijk dat er naast Sergio Pérez iemand anders dan Lance Stroll instapt. Voor Ocon houdt het dus na twee seizoenen dienstverband bij Force India op. Aangezien de stoeltjes niet voor het oprapen zijn, moet de Fransman zich gedwongen focussen op een rol in de luwte.

Druk lijkt Ocon het in 2019 echter wel te gaan krijgen. Naast een reserverol bij Mercedes wordt de Fransman mogelijk eveneens reserve bij het team van Williams, dat op het punt staat om Robert Kubica te presenteren als haar tweede rijder voor volgend seizoen. Zo zou Ocon af en toe aan de bak kunnen als vrijdagrijder tijdens Grand Prix-weekends.

Racingnews365 begrijpt dat er zelfs nog een derde kans voor Ocon in het verschiet ligt: de nummer elf van het huidige wereldkampioenschap is volgens de geruchten ook benaderd om in 2019 reserverijder van Force India te zijn. Ocon zou in principe bij elk van de drie genoemde teams de rol op zich kunnen nemen, mocht één van de zes vaste rijders om welke reden dan ook niet deel kunnen nemen dan stapt Ocon in.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen