Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

‘Mogelijk twee Formule 1-races op Hockenheim'

Hockenheim komt steeds nadrukkelijker in beeld als gastheer voor een ‘alternatieve’ Grand Prix van Duitsland achter gesloten deuren. Sterker nog: Hockenheim zou in geval van nood zelfs wel eens Silverstone op de F1-kalender kunnen vervangen.

Start GP Duitsland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Dat meldt het Duitse Bild. Het dagblad schrijft vandaag dat er op Hockenheim mogelijk zelfs twee Formule 1-races achter gesloten deuren kunnen worden gehouden. Naast een mogelijke GP op 9 augustus wordt er ook gekeken naar een scenario voor een dubbelheader op 26 juli en 5 augustus, voor het geval in Engeland het coronavirus onvoldoende onder controle is. Dan zou Hockenheim als vervanger van Silverstone kunnen dienen.

Aangezien Duitsland meer grip zou hebben op de corona-situatie, zou de Hockenheimring een goed alternatief zijn voor de F1-bazen, schrijft Bild. In Hockenheim mag echter alleen het meest noodzakelijke personeel op de baan zijn. Zelfs voor een race zonder fans zouden de organisatoren een speciale vergunning van de deelstaat Baden-Würtemberg nodig hebben. Daarom werken de verantwoordelijken momenteel aan een uitgebreid hygiëneconcept.

Op de oorspronkelijke Formule 1-kalender was dit jaar geen plaats ingeruimd voor een Duitse Grand Prix, maar door de corona-uitbraak is Hockenheim plotseling in beeld gekomen als organisator van een race zonder publiek. Ook Imola en het Portugese Portimão hebben zich daarvoor gemeld bij de F1-organisatie.

Wat een transfergeweld! Volop verandering in de top van de autosport in 2021 en dat terwijl het F1-seizoen 2020 nog moet beginnen! Wat betekenen deze transfers en waar ligt de toekomst van Sebastian Vettel? Is Carlos Sainz een toekomstig wereldkampioen of een ideale tweede rijder bij Ferrari? Dit en meer hoor je in de F1-podcast van RacingNews365 met autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"