Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mol en Plooij draaien rollen om op zaterdagochtend GP-weekends

Interessant nieuws uit medialand. Ziggo-verslaggevers Olav Mol en Jack Plooij gaan gedurende het komende Formule 1-seizoen experimenteren met een nieuwe opzet. Pitreporter Plooij kruipt namelijk op zaterdagochtend in het commentaarhokje.

Plooij (57) sprak maandagochtend in de Veronica Ochtendshow van Giel Beelen over de nieuwe opzet. "De derde vrije training op zaterdagochtend gaan we vanaf nu ook live verslaan", meldde de pitreporter, in het dagelijks leven actief als tandarts.

Volgens Plooij komt het idee uit de koker van Mol. De commentator, een van de langstzittenden van de hedendaagse Formule 1-paddock, zou meer van de technische details willen tonen tijdens een GP-weekend. "Het werd ons steeds lastig gemaakt omdat de teams overal schermen voor zetten, maar daar is tijdens een vrije training geen sprake van." Zodoende daalt Mol af naar de paddock, waar hij met de Ziggo-cameraman van dienst op jacht gaat naar de laatste nieuwtjes op technisch vlak. Plooij zal zich ondertussen ontfermen over het commentaar bij de beelden. "Dat is wel even wennen!", meent de pitreporter. Alle Formule 1-sessies zullen in 2019 live te zien zijn via Ziggo Sport. De vrije trainingen op vrijdag worden getoond via Ziggo Sport Racing, de kwalificaties en races zijn voor Ziggo-abonnees te zien via het open kanaal. Of de derde vrije training ook op dat kanaal wordt uitgezonden, is nog niet bekend.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"