Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mol en Plooij: 'Max Verstappen wordt geen wereldkampioen in 2018'

Het Ziggo Formule 1 duo Jack Plooij en Olav Mol zien Max Verstappen geen wereldkampioen worden in 2018. Volgens hen komt de titel nog te vroeg voor de Red Bull-coureur, die moet opboksen tegen Mercedes en Ferrari.

Plooij en Mol waren te gast bij het programma WNL op Zondag . Daarin werd vooruit geblikt op het nieuwe Formule 1 seizoen. Vanzelfsprekend kwam daar de vraag of Verstappen dit seizoen de titel pakt. "Nee. We hopen dat natuurlijk wel, maar we denken van niet. Het kan denk ik nog net niet. Ik denk dat het nog net te vroeg is. Maar elke race meedoen voor een overwinning? Ja", laat Plooij weten. Hij krijgt daarbij bijval van Olav Mol die twijfelt of de Red Bull en de Renault-motor er klaar voor zijn. "Als we zouden weten wie er kampioen wordt dan kunnen we veel geld verdienen. Dan teken je in bij een groot gokkantoor in Engeland. Dat is het mooie van de sport. Je weet het niet want de teams beginnen allemaal weer op nul. De kans is er."

Mol twijfelt daarbij niet aan de capaciteiten van de Nederlander, maar vraagt zich wel af of het complete pakket er klaar voor is. " Verstappen heeft alles in huis om uiteindelijk wereldkampioen te worden. Het is de vraag of zijn auto en motor daar op dit moment sterk genoeg voor zijn. Vorig seizoen had Max zeven uitvalbeurten in de eerste veertien races." " Als dat achterwege blijft en hij tot halverwege het seizoen continu in de top twee of drie kan meedoen, dan wordt het wel heel spannend want opgeven kent Max in ieder geval niet'.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'