Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniel Ricciardo

'Monaco-expert' Ricciardo wil voor verrassing zorgen met Renault

In 2016 en 2018 scoorde hij er de poleposition, in het laatstgenoemde jaar ging Daniel Ricciardo tevens met de overwinning aan de haal in Monaco. De 29-jarige Australiër staat te boek als een 'Monaco-expert' en zou na een teleurstellende beginfase van het Formule 1-seizoen 2019 graag voor een verrassing zorgen op het stratencircuit.

Na vijf wedstrijden bezet Ricciardo een troosteloze dertiende plaats in de tussenstand om het wereldkampioenschap. Ter vergelijk: vorig jaar propelleerde de zege in Monaco hem nog naar een derde plek in de stand, kort achter Lewis Hamilton en Sebastian Vettel.

"Ik zie er naar uit om weer in Monaco te racen", liet Ricciardo aan onder meer RacingNews365 optekenen. "Ik ben benieuwd hoe het gaat voelen in de Renault R.S. 19", zegt de man die in de afgelopen winter het team van Red Bull Racing verruilde voor de Franse renstal. "Laten we zeggen dat ik erg veel zin heb om weer in de straten van Monaco te racen, ik heb altijd van het krappe baantje gehouden."

Ricciardo weet dat zijn Renault niet in staat is om wonderen te verrichten, maar hoopt desondanks een konijn uit de hoge hoed te kunnen toveren. Dat rijders het verschil kunnen maken op een stratencircuit, stemt hem daarom hoopvol. "Kijk maar eens naar Robert Kubica, die zich hier eens op een tweede plek kwalificeerde in een Renault (2010, red.) en Pastor Maldonado, die op één of andere manier een zesde zintuig had op deze baan."

"Optimistisch ben ik zeker. Als ik kan rijden op de manier waarop dat prettig voelt voor mij, denk ik dat ik de Renault wat verder naar voren kan krijgen dan normaal gesproken het geval zou zijn. Of dat een plek bij de beste zes, of de beste vijf betekent weet ik natuurlijk nog niet. Monaco is een uniek circuit waar vertrouwen het toverwoord is. Als ik vertrouwen heb, kunnen we wat moois bewerkstelligen."

De resultaten van Ricciardo liegen er niet om: de Australiër heeft een prachtige erelijst in Monaco. Zo werd hij derde in 2014 en 2017, moest hij in de jacht op de zege genoegen nemen met P2 in 2016 en won hij zoals bovenvermeld de editie van 2018.

Met medewerking van Joe van Burik

1 reactie

    Special Hannah Schmitz: het meesterbrein achter het succes van Max Verstappen