Monteiro mag meer dan jaar na ongeluk eindelijk terugkeren

17 okt. 2018 13:00 René Oudman 0 reacties
Tom Coronel ziet een bekend hoofd terugkeren op de paddock van de WTCR-klasse waaraan hij deelneemt. De 46-jarige Nederlander wordt volgende week bij het Boutsen Ginion-team weer vergezeld door Tiago Monteiro.

De voormalig Formule 1-coureur, die in de controversiële Amerikaanse GP van 2005 een podiumplaats veroverde, heeft meer dan een jaar langs de kant gestaan. Dit als gevolg van een zware crash.

In het (toen nog genaamd) WTCC-kampioenschap van 2017 maakte Monteiro goede kans op de titel. Tijdens de ellenlange zomerstop (juli tot en met oktober) ging het echter behoorlijk verkeerd voor de Portugees. De remmen van zijn Honda begaven het gedurende een testsessie en Monteiro moest worden afgevoerd.

Aangezien het eerstvolgende WTCC-weekend pas een maand na de crash werd gehouden was de verwachting dat Monteiro daar wellicht al aan mee kon doen, maar niets bleek minder waar. De schade die de voormalig teammaat van Christijan Albers over had gehouden aan het incident was vele malen zwaarder dan in eerste instantie aangenomen werd.

Het bleek zelfs zó erg, dat Monteiro tot op heden niet heeft kunnen racen. Daar komt in het laatste weekend van oktober éindelijk verandering in: de Portugees (42) heeft groen licht gekregen om deel te nemen aan het raceweekend op Suzuka. De laatste races, op het stratencircuit van Macau, moet hij echter laten schieten. Dit om het herstelproces niet in de weg te zitten - een race op een stratencircuit zou voorlopig nog te riskant zijn.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen