Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Monteiro mag meer dan jaar na ongeluk eindelijk terugkeren

Tom Coronel ziet een bekend hoofd terugkeren op de paddock van de WTCR-klasse waaraan hij deelneemt. De 46-jarige Nederlander wordt volgende week bij het Boutsen Ginion-team weer vergezeld door Tiago Monteiro.

De voormalig Formule 1-coureur, die in de controversiële Amerikaanse GP van 2005 een podiumplaats veroverde, heeft meer dan een jaar langs de kant gestaan. Dit als gevolg van een zware crash.

In het (toen nog genaamd) WTCC-kampioenschap van 2017 maakte Monteiro goede kans op de titel. Tijdens de ellenlange zomerstop (juli tot en met oktober) ging het echter behoorlijk verkeerd voor de Portugees. De remmen van zijn Honda begaven het gedurende een testsessie en Monteiro moest worden afgevoerd. Aangezien het eerstvolgende WTCC-weekend pas een maand na de crash werd gehouden was de verwachting dat Monteiro daar wellicht al aan mee kon doen, maar niets bleek minder waar. De schade die de voormalig teammaat van Christijan Albers over had gehouden aan het incident was vele malen zwaarder dan in eerste instantie aangenomen werd. Het bleek zelfs zó erg, dat Monteiro tot op heden niet heeft kunnen racen. Daar komt in het laatste weekend van oktober éindelijk verandering in: de Portugees (42) heeft groen licht gekregen om deel te nemen aan het raceweekend op Suzuka. De laatste races, op het stratencircuit van Macau, moet hij echter laten schieten. Dit om het herstelproces niet in de weg te zitten - een race op een stratencircuit zou voorlopig nog te riskant zijn.

https://twitter.com/TomCoronel/status/1052507727585574923

HE'S BACK!!! 👊🏻 Hard work pays off, mate 🙌🏼 I'm SO happy for your return at #Honda 's home circuit. 😎 Can't wait to race together again👊🏻 #WTCR pic.twitter.com/O3y8K2zEja — Tom Coronel (@TomCoronel) 17 oktober 2018

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"