Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Montoya: "Deze coureur weet al dat hij in 2025 niet meer in F1 rijdt"

Langzaamaan wordt bekend hoe de F1-grid van 2025 eruit gaat zien. Oud-coureur Juan Pablo Montoya zegt dat één coureur al weet dat hij volgend seizoen zijn stoeltje verliest.

Montoya
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met de contractverlengingen van Sergio Perez en Yuki Tsunoda is het aantal bezette F1-stoeltjes voor 2025 weer toegenomen. Van veel coureurs loopt het contract aan het einde van dit jaar af en zij zijn naarstig bezig om een nieuw contract af te dwingen. Een van hen is Logan Sargeant. De Amerikaan, bezig aan zijn tweede seizoen in de Formule 1, maar zijn verbintenis met Williams loopt af. En het is ook niet zo dat zijn prestaties ervoor zorgen dat een contractverlenging een vanzelfsprekendheid is.

Oud-coureur Juan Pablo Montaya, die ook voor Williams reed in de Formule 1, zegt dat Sargeant zelfs al weet dat hij zij stoeltje gaat verliezen. "Hij weet het al, maar ze hebben hem nog niet officieel verteld dat hij niet langer bij het team zal blijven. Op het moment dat ze hem zeggen: 'Kijk, heel erg bedankt voor de afgelopen jaren, we hebben je de kans gegeven, het werkte niet, wat jammer', dan kunnen ze hem daarmee ook vertellen dat hij moet ontspannen, zich moet focussen op zijn toekomst", zegt Montoya bij W Radio Colombia.

"Dan gaat Logan zich veel meer ontspannen, hij vecht dan niet langer meer voor dat stoeltje en het zal echt heel moeilijk voor hem zijn om in de Formule 1 te blijven. Als ik hem was, zou ik eerst met iedereen gaan praten om te zien of er interesse is vanuit een ander team. En aan de andere kant zou ik ook gaan beginnen te kijken naar IndyCar, het WEC en andere opties voor volgend jaar", vindt de Colombiaan.

"Hij heeft een moeilijke tijd achter de rug en het is moeilijk. Als je kijkt naar zijn prestaties in de F3 en F2, dan was dat erg goed. Het is triest, want als je het teamgenoot Alexander Albon vraagt, zegt hij dat Sargeant heel snel is, dat hij het heel goed doet, maar dat hij veel domme fouten maakt."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership