Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Montoya: "Geen verschil tussen dominantie Verstappen en Hamilton"

Max Verstappen is bezig aan een dominante periode in F1, net als Lewis Hamilton dat van 2014 tot en met 2020 was. Vaak wordt er gediscussieerd over de coureurs vs. het materiaal. Wie is de betere? Volgens Juan Pablo Montoya zit er geen verschil tussen.

Er staat dit jaar geen maat op Max Verstappen. Hij won acht van de laatste acht races en in totaal mocht hij in de eerste seizoenshelft tien keer op de hoogste trede van het ereschavot klimmen. Hij heeft het stokje definitief overgenomen van Lewis Hamilton, de vorige dominante coureur in de koningsklasse van de autosport.

Voormalig F1-coureur Juan Pablo Montoya, winnaar van zeven Grands Prix, denkt in gesprek met Semana dat het niet uitmaakt over welke dominante periode we het hebben, de auto geeft altijd de doorslag. Dat Verstappen nu zoveel wint, heeft niets te maken met de coureur, want volgens de Colombiaan is de Nederlander niet per se beter geworden sinds hij in 2021 de degens kruiste met Hamilton en zijn eerste wereldtitel won.

"Op dit moment doet Verstappen het erg goed, maar hij is precies zo onoverwinnelijk als Hamilton was toen hij alles won. Dat is de realiteit. Max is een erg goede coureur, maar zit in de beste auto. Max is niet sneller dan hij twee jaar geleden was, waarschijnlijk is hij even snel. De auto is gewoon veel beter."

Volgens Montoya zouden andere coureurs ook gewoon kampioen worden als ze in plaats van Verstappen in deze RB19 hadden gezeten. "Als je Max uit zijn auto haalt, zijn er ongeveer zeven of acht coureurs die wereldkampioen zouden kunnen worden in die bolide."

"Als Max niet in die auto zat, maar Perez, Hamilton, Sainz of Leclerc, dan zouden zij wereldkampioen worden. Het is de timing van de autosport, niet alleen van jou als coureur, maar ook de machine die je hebt. Het geluk van welke auto snel is. De Red Bull is onder deze reglementen de beste auto, maar zodra de regels veranderen niet meer.

Ook interessant:

Verstappen controleert en bepaalt alles in de Formule 1

Ook in de zomerstop gaat onze F1-podcast door! Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk blikken tijdens deze eerste zomerspecial terug op de eerste seizoenshelft. Beluister 'm snel via de player hieronder.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'