© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Montoya: 'Ik maak meer kans op Triple Crown dan Alonso'

27 jan. 2018 09:25 Rik Alkema 0 reacties
Fernando Alonso neemt dit weekend deel aan de 24 uur van Daytona, wellicht als voorproefje op de 24 uur van Le Mans. Alonso wil graag de 'Triple Crown' binnenhalen en daarvoor moet hij nog de Indy500 en de 24 uur van Le Mans winnen. Voormalig Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya denkt dat hij meer kans maakt op het behalen van de 'Triple Crown'.

Juan Pablo Montoya denkt niet dat Alonso snel de Triple Crown behaalt

De Triple Crown is een onofficiële erkenning voor het winnen van de drie grootste en bekendste motorsportwedstrijden op aarde: de Grand Prix van Monaco, de Indy500 en de 24 uur van Le Mans.

Graham Hill is tot nu toe de enige coureur in de historie die de Triple Crown wist te behalen. Fernando Alonso heeft de ambitie uitgesproken om hem ooit te winnen en ook Juan Pablo Montoya wil wel een gooi doen.

"Fernando heeft zeker de potentie om hem te winnen, maar het zal niet makkelijk zijn", zegt Montoya over Alonso. 

Alonso komt dit weekend uit in de 24 uur van Daytona, wellicht als opwarmertje voor de 24 uur van Le Mans. De kans bestaat de Alonso daar ook aan meedoet, iets wat Montoya wel kan waarderen.

"Ik vind het wel stoer. Formule 1-coureurs denken vaak dat er niets anders is dan de Formule 1, maar hij is niet bang om nieuwe dingen te proberen", aldus de Colombiaan.

Montoya won in 2003 de Grand Prix van Monaco, terwijl hij in 2000 en 2015 de Indy500 won. Om de Triple Crown te winnen, moet Montoya dus nog de 24 uur van Le Mans winnen.

"Maar om eerlijk te zijn ben ik er dichterbij. Ik moet alleen Le Mans nog winnen."

"Ik denk dat het best leuk is om te doen. Wellicht doet de kans zich ooit nog voor dat Penske deel mag nemen aan de 24 uur van Le Mans", aldus Montoya.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen