© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Montoya over strijd met Schumacher: "Opgeven was geen optie"

07 dec. 2018 11:33 Jan van der Burgt 1 reacties
Juan-Pablo Montoya was nog geen zes seizoenen actief in de Formule 1, maar hij maakte al snel naam voor zichzelf. Hij was voor niets of niemand bang, wat herhaaldelijk tot felle duels op de baan leidde met Michael Schumacher.

De twee troffen elkaar voor het eerst tijdens de GP van Brazilië in 2001, in wat nog maar de derde Formule 1-race was van Juan-Pablo Montoya, maar in de jaren erna zouden ze elkaar nog vaker op het circuit vinden. Beide rijders wisten nooit van opgeven zodra ze in elkaars spiegels verschenen.

"We hebben met zijn tweeën meermaals de limiet opgezocht", zo laat Montoya in de nieuwste podcast van F1.com weten. "De ene keer ging hij eigenlijk net iets te ver, de andere keer deed ik dat met alle drama die daar bij kwam kijken. Uiteindelijk waren dat de leuke momenten en ik denk dat ook het publiek dat zeer kon waarderen."

"Als we naast elkaar richting de volgende bocht reden, wilden we niet voor elkaar onderdoen door later te remmen. Uiteindelijk kwamen we dan op een punt waarvan we wisten dat we de bocht onmogelijk nog konden halen, maar opgeven was geen optie. Als ik ga, gaat hij met me mee, dat was het idee."

Volgens Montoya werd er onderling nooit over dat soort momenten gesproken: "We spraken eigenlijk nooit met elkaar na de race. Geen 'goed gedaan' of 'wat flik je me nu?', niks. Tegenwoordig, mede vanwege de tussenkomst van social media, zoeken Formule 1-coureurs elkaar veel meer op dan toen. Het is jammer dat Michael en ik nooit hebben gesproken over onze duels van toen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen