Montoya over Verstappen-crash: "Ik was niet terneergeslagen"

06 dec. 2018 16:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Toen Juan-Pablo Montoya in 2001 debuteerde in de Formule 1, deed hij tijdens zijn derde race direct van zich spreken door Michael Schumacher brutaal opzij te zetten. Hij zou de race echter niet winnen, omdat hij door achterblijver Jos Verstappen uit de race werd gereden, maar hij koesterde geen moment wrok.

"Veel mensen vroegen me hoezeer ik er doorheen zat toen ik terug liep naar de pits, maar ik zat er helemaal niet doorheen. Ik was juist die race tot de ontdekking gekomen dat ik races kon winnen in de Formule 1. Die race gaf me het vertrouwen dat ik geen eendagsvlieg was in de Formule 1, zoals bijvoorbeeld Alex Zanardi twee jaar eerder", zo laat Montoya weten in F1's podcast Beyond the Grid.

Aan het begin van de race was het immers diezelfde Montoya die bij de herstart van de Grand Prix van Brazilië zijn Williams aan de binnenkant van de Ferrari van Schumacher wurmde, om hem iets op het gras te duwen en daarmee een plekje op te schuiven. Iedereen wist meteen wie Juan-Pablo Montoya was, maar de Colombiaan zelf zag 'gewoon een kans'.

"In de IndyCars wist ik bij herstarts altijd wel een paar mensen in te halen, dus ik dacht bij mezelf 'waarom niet?'. Het was een gouden kans voor mij om het ook in de Formule 1 te proberen", aldus Montoya, die aangeeft dat zijn relatie met Schumacher er niet onder te lijden had: "We hadden op persoonlijk vlak eigenlijk geen relatie, dus er kon weinig kapot. Misschien heeft hij wel degelijk gedacht dat ik een stomme, gevaarlijke Colombiaan was, maar dat zou ik niet weten."

Montoya won die dag op Interlagos dus niet, maar in de daaropvolgende vijfenhalf jaar won hij een totaal van zeven Grands Prix.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen