Montoya: "Ralf Schumacher werd verschrikkelijk onderschat"

08 dec. 2018 12:20 Jan van der Burgt 0 reacties
Juan-Pablo Montoya tipt Ralf Schumacher als één van de meest onderschatte coureurs uit de Formule 1-historie. De Colombiaan was jarenlang de teamgenoot van 'de broer van' en had het soms hard te halen.

"Ralf Schumacher was erg, erg, erg, erg goed", zo laat Juan-Pablo Montoya weten in de nieuwste podcast van F1.com. De Colombiaan debuteerde in 2001 bij Williams als de teamgenoot van 'Schumi II' en stond direct versteld van zijn snelheid.

"Tijdens mijn eerste test met het team in Jerez moest ik heel hard werken om hem ook maar een beetje bij te kunnen benen. Dat was niet eenvoudig. Hij was verschrikkelijk snel en veel beter dan veel mensen denken. Steeds als ik iets dichterbij kwam, schakelde hij een tandje bij. Dat deed hij steeds opnieuw en ik dacht alleen maar 'oh mijn God'."

"Het probleem met Ralf was echter dat als ik dan een keertje sneller was, hij in zak en as zat", vervolgt Montoya. "Of ik hem nou met één duizendste of met een volle seconde versloeg, maakte daarbij niet uit. Zodra je sneller ging dan hij, was hij verloren. Dan ging hij aan zichzelf twijfelen en kwam hij in een neerwaartse spiraal terecht."

Juan-Pablo Montoya en Ralf Schumacher bleven vier jaar lang elkaars teamgenoten, totdat Montoya eind 2004 naar McLaren verkaste en Schumacher een nieuw avontuur aanging met Toyota.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen