Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Montoya stipt groot vraagteken aan: "Dat kan heel slecht zijn voor Verstappen en Red Bull"

Juan Pablo Montoya kijkt uit naar de tweede seizoenshelft in de Formule 1, waarin wat hem betreft meerdere scenario's mogelijk zijn. Eén scenario in het bijzonder kan voor Max Verstappen en Red Bull weleens verkeerd uitpakken, zo weet de Colombiaan.

Hamilton Verstappen Hungary 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen gaat ruim aan kop in de strijd om het wereldkampioenschap bij de Formule 1-coureurs, net zoals Red Bull ruim aan kop gaat bij de constructeurs. Ja, ze zijn favoriet voor de beide titels, maar dat betekent volgens Juan Pablo Montoya niet dat de buit al binnen is.

"Vergeet niet dat er nog een half kampioenschap te verrijden valt", zo begint hij in gesprek met VegasInsider. "Je mag jezelf nog niet rijk rekenen, want we hebben al gezien dat coureurs fouten kunnen maken. Red Bull ondertussen kan ook niet zelfgenoegzaam worden."

Meerdere scenario's voor Red Bull mogelijk

Volgens Juan Pablo Montoya zijn er voor de tweede seizoenshelft meerdere scenario's mogelijk, scenario's die hij allemaal ophangt aan Mercedes, dat middels een grote update forse stappen vooruit moet kunnen maken, zo redeneert de voormalig Williams- en McLaren-coureur.

"Het grote vraagteken is Mercedes. Als Ferrari namelijk een tandje bij weet te steken én Mercedes het gevecht met Red Bull aan kan gaan, dan is dat slecht voor de kansen van Max Verstappen en Red Bull. Maar als Mercedes zich tussen Red Bull en Ferrari weet te nestelen en Red Bull relatief aan Ferrari alleen maar meer punten gaat scoren, dan wordt het een zondagsritje richting de titel voor Max."

Montoya spreekt na dertien van de 22 races van een 'interessante situatie' in de Formule 1: "Ferrari heeft de snelste auto gebouwd, maar weet dat niet in zijn eigen voordeel te benutten. Ze maken veel fouten en daarom vraagt iedereen zich nu af of Ferrari de boel bij elkaar weet te rapen en of de auto nog altijd snel genoeg is als men daar in slaagt."

Ook interessant:

Een uitgerust Ferrari is gevaarlijk voor Verstappen en Red Bull

Het Formule 1-seizoen 2022 gaat verder met de GP van België. Max Verstappen en Red Bull zijn de gejaagden, Ferrari (en Mercedes?) de jagers. Wat mogen we nog verwachten van deze teams?

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

44 reacties

Viaplay
x
Exclusief Interview met Leclerc: 'Toen realiseerde ik me dat Max de titel ging winnen'