Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Montoya stipt groot vraagteken aan: "Dat kan heel slecht zijn voor Verstappen en Red Bull"

Juan Pablo Montoya kijkt uit naar de tweede seizoenshelft in de Formule 1, waarin wat hem betreft meerdere scenario's mogelijk zijn. Eén scenario in het bijzonder kan voor Max Verstappen en Red Bull weleens verkeerd uitpakken, zo weet de Colombiaan.

Max Verstappen gaat ruim aan kop in de strijd om het wereldkampioenschap bij de Formule 1-coureurs, net zoals Red Bull ruim aan kop gaat bij de constructeurs. Ja, ze zijn favoriet voor de beide titels, maar dat betekent volgens Juan Pablo Montoya niet dat de buit al binnen is. "Vergeet niet dat er nog een half kampioenschap te verrijden valt", zo begint hij in gesprek met VegasInsider . "Je mag jezelf nog niet rijk rekenen, want we hebben al gezien dat coureurs fouten kunnen maken. Red Bull ondertussen kan ook niet zelfgenoegzaam worden."

Meerdere scenario's voor Red Bull mogelijk

Volgens Juan Pablo Montoya zijn er voor de tweede seizoenshelft meerdere scenario's mogelijk, scenario's die hij allemaal ophangt aan Mercedes, dat middels een grote update forse stappen vooruit moet kunnen maken, zo redeneert de voormalig Williams- en McLaren-coureur. "Het grote vraagteken is Mercedes. Als Ferrari namelijk een tandje bij weet te steken én Mercedes het gevecht met Red Bull aan kan gaan, dan is dat slecht voor de kansen van Max Verstappen en Red Bull. Maar als Mercedes zich tussen Red Bull en Ferrari weet te nestelen en Red Bull relatief aan Ferrari alleen maar meer punten gaat scoren, dan wordt het een zondagsritje richting de titel voor Max." Montoya spreekt na dertien van de 22 races van een 'interessante situatie' in de Formule 1: "Ferrari heeft de snelste auto gebouwd, maar weet dat niet in zijn eigen voordeel te benutten. Ze maken veel fouten en daarom vraagt iedereen zich nu af of Ferrari de boel bij elkaar weet te rapen en of de auto nog altijd snel genoeg is als men daar in slaagt."

Viaplay
x
Coronel Diep onder de indruk na onthulling Verstappen: "Ga dan met één oog dicht rijden!"