Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Montoya weet waar Ferrari Newey mee kan verleiden, stelt Red Bull-fans gerust

Sluit Adrian Newey zich aan bij Ferrari nadat hij Red Bull heeft verlaten? Er kan weleens één ultieme reden zijn om overstag te gaan. En wat betekent dat voor Red Bull? Juan Pablo Montoya laat er in gesprek met RacingNews365 zijn licht over schijnen.

Newey
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vorige maand werd bekendgemaakt dat Adrian Newey begin 2025 na 19 jaar Red Bull zal verlaten. Newey loodste het team mede naar zeven coureurstitels en zes constructeurstitels. Met Max Verstappen en Red Bull die beide kampioenschappen ook op dit moment aanvoeren, kunnen die aantallen dit jaar nog oplopen.

Op dit moment zijn de toekomstplannen van Newey nog onbekend. In een recente podcast met zijn manager Eddie Jordan gaf hij aan eerst maar eens vakantie te vieren, om daarna toch maar weer de draad op te pakken.

Hij wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Ferrari, zelfs al voor de officiële bekendmaking dat hij weggaat bij Red Bull. Hij zou in een belangrijk puzzelstukje zijn in de jacht op nieuwe kampioenschappen voor de Scuderia. 

Naar verluidt heeft Newey in het verleden weleens verklaard er geen trek in te hebben om naar Italië te verhuizen, maar Juan Pablo Montoya, die in 2005 en 2006 met Newey samenwerkte bij McLaren, denkt dat één voorwaarde hem toch over de streep kan trekken.

"Ik denk dat de enige reden voor Newey om naar Ferrari te gaan de kans is om daar sportwagens te bouwen", aldus de Colombiaan in gesprek met RacingNews365. "Als Ferrari zou zeggen 'jij bent hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de volgende lijn van vijf supercars én je bouwt een Formule 1-auto', dan zou hij meteen om zijn. Hij houdt ervan om het onmogelijke na te streven."

Gevolgen voor Red Bull

Montoya verwijst met bovenstaande indirect naar de Red Bull RB17 hypercar die Newey op dit moment nog ontwikkelt: "Die auto's is naar verluidt helemaal krankzinnig. Maar het is een Red Bull, géén Ferrari. Die badge maakt toch een verschil, of je dat nu leuk vindt of niet."

Hoewel Newey geprezen wordt voor wat heeft bereikt, evenals voor het gegeven dat hij in de ogen van Montoya 'een rustige, maar vriendelijke kerel is', denkt Montoya niet dat Red Bull Newey al te veel zal missen, ook al zitten er nieuwe, ingrijpende reglementen aan te komen met onder andere nieuwe aerodynamica en een nieuwe motor, die Red Bull nota bene zelf bouwt en ontwikkelt.

"Ik zie Red Bull de plank niet misslaan. Ze hebben werk te verzetten, maar ik denk dat je de juiste mensen hebben aangenomen om de klus te kunnen klaren."

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"