Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Montoya zet klagende Hamilton op zijn plek: "Je moet in de beste auto zitten"

Lewis Hamilton hoopt dat er iets gedaan wordt aan de mogelijkheid om al vroeg aan de ontwikkeling van de auto van volgend jaar te beginnen. Juan Pablo Montoya vindt het bijzondere uitspraken van de Brit, nu hij niet meer domineert.

Hamilton Perez Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In gesprek met het Colombiaanse medium Semana, velt zevenvoudig Grand Prix-winnaar Juan Pablo Montoya zijn oordeel over de huidige staat van de Formule 1. Is het de coureur of de auto die het verschil maakt? Volgens de Colombiaan is het een combinatie van de twee, maar zorgt het ene ervoor dat je sneller het andere hebt.

"Als je geen goede coureur bent, dan is het ingewikkeld. Het is een balans. Hoe beter je bent als coureur, hoe beter de kans is om in een goed team te zitten. De beste coureurs zitten in de beste auto's. Die twee dingen moet je bij elkaar optellen", zo laat de voormalig McLaren- en Williams-coureur weten.

Niet altijd zitten de zeer goede coureurs in de zeer goede auto's. Hij wijst naar Lando Norris. "Hij is bijvoorbeeld een hele goede coureur en McLaren is dit jaar veel beter geworden, maar Lando zou waarschijnlijk wereldkampioen worden bij Red Bull", redeneert de Colombiaan.

Hamilton

Max Verstappen en Red Bull zijn momenteel de dominante krachten in de Formule 1. Lewis Hamilton is dat niet meer. De Brit riep de FIA recent op om met regels te komen, zodat een dominant team niet meer vroeg in het jaar de focus al kan verleggen naar het daaropvolgende seizoen.

Montoya wijst Lewis terecht. Nu hij niet meer in de beste auto zit, hoor je hem opeens, oordeelt de voormalig coureur, wiens zoon nu een Red Bull-junior is. "Het is leuk om te klagen als je niet wint, maar toen Hamilton wel won, zei hij dat de auto geen voordeel had. Het voordeel dat Mercedes had, was net zo groot (als Red Bull nu, red.). Ik wil niet zeggen dat Hamilton niet goed is: hij is een erg goede coureur. De realiteit van deze sport is echter dat je in de beste auto moet zitten."

Ook interessant:

Verstappen controleert en bepaalt alles in de Formule 1

Ook in de zomerstop gaat onze F1-podcast door! Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk blikken tijdens deze eerste zomerspecial terug op de eerste seizoenshelft. Beluister 'm snel via de player hieronder.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Officieel: Newey vertrekt bij Red Bull Racing