Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Montoya verwacht een oppermachtig Red Bull: "Dat komt door Mercedes"

Juan Pablo Montoya heeft Max Verstappen bestempeld als de grote favoriet op Silverstone. Ferrari gaat het volgens de voormalig F1-coureur wederom zwaar krijgen tegen Red Bull.

Max Verstappen is bezig met een dominante reeks in het huidige Formule 1-seizoen. De regerend kampioen won vijf van de zes laatste races en lijkt ook het Grand Prix-weekend van Groot-Brittannië in te gaan als de grote favoriet. Juan Pablo Montoya verwacht ook veel van de Limburger. "Het grootste voor hem nu is dat hij enorm veel wint de laatste tijd", zegt hij tegen Vegas Insider . "Als je eenmaal begint met het winnen van races, dan valt alles op zijn plek. Zo moet je ook denken als je het raceweekend aftrapt, zelfs als je niet de snelste bent, dan win je wel. Het team volgt de juiste strategie, want als hij niet won, dan wint zijn teamgenoot (Sergio Perez, red.) wel. Bij Ferrari was het alleen Charles Leclerc." Terwijl Red Bull volgens Montoya de 'winnende manier van denken' heeft, gaat het bij Ferrari wel anders. "Zij gaan het weekend in, denkend wat ze moeten gaan doen om te winnen. Ook als ze de snellere auto hebben, want ze gooien overwinningen weg. Kijk naar Monaco: Charles had een voorsprong van vijf seconden, maar de verkeerde keuze werd gemaakt." "Ze zijn te conservatief geweest, terwijl Checo en Red Bull ze te slim af waren en Ferrari heeft verslagen."

'Red Bul weet dankzij Mercedes hoe het moet'

Volgens de voormalig F1-coureur heeft de jarenlange dominantie van Mercedes bijgedragen aan de ongekende strategische keuzes van Red Bull. "Zij moesten er de afgelopen jaren telkens voor gaan, tegen een Mercedes dat superieur was. Ze moesten Mercedes wel te slim af zijn om te winnen. Nu weten ze daardoor qua strategie precies wat ze moeten doen. Ze zijn niet bang om agressiever te reageren." "Ferrari, ondertussen, heeft niet de snelheid om te winnen. Zij zien het meer als: 'Laten we niets aanraken, laten we het niet verpesten'. Als je het soms goed doet en teveel nadenkt om het niet te verpesten, dan verpest je het soms juist wel", aldus Montoya.

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust