Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Monza bij lange na niet zeker van plekje op Formule 1-kalender

De organisatie van de Italiaanse Grand Prix geeft aan dat de toekomst van het evenement verre van gegarandeerd is. Het huidige contract met Monza loopt in 2019 af en een nieuw document ligt nog niet op tafel.

Monza zelf zou het liefst een contract tekenen tot en met 2022, om in dat jaar groots uit te pakken en het jubileum van het circuit in stijl te kunnen vieren. Het tekenen van een nieuwe deal is echter nog niet aan de orde, zo verklapt de president van de Italiaanse automobielclub Angelo Sticchi Damiani in gesprek met Corriere Della Sera .

"Contractverlenging is nog ver weg, maar we zijn optimistisch over de vooruitzichten. Wij willen de Formule 1 dolgraag behouden, dus voor de Formule 1 is het belangrijk om Monza trouw te blijven." Overigens zal Monza niet koste wat kost de Formule 1 naar Italië blijven halen: "We willen inderdaad doorgaan, maar niet tegen elke prijs. Het economische raamwerk moet goed zijn, we willen immers niet de spaarpot van de automobielclub er doorheen moeten jagen." Monza stond sinds de oprichting van het officiële wereldkampioenschap Formule 1 elk jaar op de kalender, met uitzondering van het jaar 1980.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"