© Autoevolution

Nieuwsoverzicht

Monza vreest voor plekje op Formule 1-kalender na 2019

21 aug. 2018 17:10 René Oudman 0 reacties
Het circuit waarop de meeste Formule 1-races in de geschiedenis van de autosport zijn gereden is Monza. Het Italiaanse asfaltlint stond sinds het begin (1950) op de kalender van elk seizoen, met uitzondering van die van 1980. Of er na 2019 nog op de heilige baan wordt gereden met Formule 1-wagens is de vraag: bewindvoerders maken zich in ieder geval grote zorgen.

Zo is de voorzitter van de Italiaanse autosportfederatie bijzonder voorzichtig. "We hebben 2017 afgesloten met een duidelijk verlies en ook over het jaar 2018 zullen we geen zwarte cijfers kunnen overleggen", laat Angelo Sticchi Damiani, de persoon in kwestie, weten aan La Gazzetta dello Sport. "Het is duidelijk dat deze situatie geen lang leven is beschoren. De Italiaanse autosportfederatie wil graag doen wat van haar wordt verlangd, maar kan dat niet opbrengen onder alle omstandigheden."

"Chase Carey heeft me verteld dat een Formule 1-kalender zonder Monza erop ondenkbaar is en bovenal viert het circuit over vier jaar haar honderdjarig bestaan. We delen zijn mening uiteraard, maar mogen de feiten niet uit het zicht verliezen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen