Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mosterd na de maaltijd: Magnussen mag van Haas racen in Daytona

Kevin Magnussen heeft nooit een geheim gemaakt van de droom om samen met zijn vader, Jan Magnussen, aan de start van een race te verschijnen. De Deense Haas-coureur liet in het verleden meermaals weten de 24 uur van Daytona, of de 24 uur van Le Mans, als ideale gelegenheid voor die samenwerking te zien.

Waar vader Magnussen, in de tweede helft van de jaren '90 goed voor 25 Grand Prix-starts en precies één WK-puntje sinds 2005 geen enkele editie van de 'Daytona 24' heeft gemist, moet zoon Kevin (26) zijn debuut nog maken in de Amerikaanse klassieker.

Niet alleen Kevin, ook Jan (45) ziet het zitten om van Daytona een familieuitje te maken. "Het idee bevalt me wel", sprak de oudere Deen tegenover BT. "Kevin wil het graag en als mijn werkgever Corvette ermee instemt, kunnen we de logistiek uittekenen." Magnussens teambaas Guenther Steiner liet weten 'een racer niet te willen weerhouden van competitie'. "Kevin zou gewoon aan de Daytona-wedstrijd mee moeten doen, met zijn vader", sprak de Italiaan. "Ik weet niet wanneer dat mogelijk is, maar volgens mij gaat Jan nog wel een aantal jaren mee in de racerij." De woorden van Steiner zijn enigszins mosterd na de maaltijd: de 2019-editie van de 24 uur van Daytona werd precies afgelopen weekend verreden. In de persoon van Renger van der Zande was één van de vier eindwinnaars Nederlands. Van der Zande deelde zijn wagen met onder meer tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Fernando Alonso.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"