Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

MotoGP dient verzoek in bij Spaanse overheid om eind juli te mogen racen

De MotoGP-organisatie heeft samen met enkele andere partijen het verzoek ingediend bij de Spaanse overheid om eind juli van start te gaan met het seizoen. Het plan is om het seizoen af te trappen door tweemaal te racen op het circuit van Jerez.

Dovi Marquez Quartararo Oostenrijk 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Dorna, de organisatie achter de MotoGP overlegde vandaag met de regionale overheid van Andalusië en de burgemeester van Jerez over het organiseren van races op het circuit van Jerez. De drie partijen kwamen tot overeenstemming en dienden zo gezamenlijk het verzoek in bij de Spaanse overheid om het MotoGP-seizoen eind juli van start te laten gaan.

Het is de bedoeling om op zondag 19 juli en op zondag 26 juli races te verrijden op het in het zuiden van Spanje liggende circuit. Ook hoopt men een week later een Superbike-race te organiseren in Jerez en dat is goed nieuws voor onze landgenoot en SBK-coureur Michael van der Mark.

Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe de Spaanse overheid denkt over het door laten gaan van de Grand Prix. Mochten de races doorgang vinden, zullen ze in ieder geval zonder publiek worden verreden. Eerder maakte Dorna-president Carmelo Ezpeleta al bekend dat men voor aanvang van het seizoen ook nog een testweek wil organiseren. Tijdens die week kunnen de coureurs en het personeel gecontroleerd worden en zo kan een eventuele uitbraak van het virus tijdig voorkomen worden.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco