Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

MotoGP: dikke streep door Grand Prix Frankrijk

Opnieuw is er een MotoGP race ten prooi gevallen aan het coronavirus. De Grand Prix van Frankrijk op zondag 17 mei wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. De FIM hoopt echter spoedig een herziene kalender bekend te kunnen maken.

MotoGP Italië 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het besluit van de FIM komt niet uit de lucht vallen, aangezien de 24 Uur van Le Mans voor sportscars, een maand later, eveneens van de kalender is gehaald.

Met het schrappen van de Franse GP op het Bugatti-circuit van Le Mans is het aantal afgelaste MotoGP-races als gevolg van de coronapandemie opgelopen tot zes. Eerder al werden de races in Qatar, Thailand, Amerika, Argentinië en Spanje afgelast. De Grand Prix van Italië die eind mei op de kalender staat wordt ook zo goed als zeker afgelast, maar officieel is dat nog niet.

"De FIM, IRTA en Dorna Sports betreuren de afgelasting van de Grand Prix van Frankrijk. De aanhoudende uitbraak van het coronavirus heeft ertoe geleid dat het evenement moet worden uitgesteld", luidt de verklaring van de FIM. "We hopen zo snel mogelijk een herziene kalender bekend te kunnen maken."

Op welke termijn die herziene kalender wordt gepubliceerd, laat de FIM in het midden.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco