Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

MotoGP gaat door het stof na gigantische blunder

MotoGP heeft een grote blunder begaan tijdens de Grand Prix van Spanje van afgelopen weekend. De organisatie kwam voor de race met een statement dat het weekend in Jerez de best bezochte GP ooit was, maar daar moeten ze nu op terugkomen.

MotoGP Jerez Marquez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het MotoGP-weekend in Jerez kende voor het eerst in jaren weer bomvolle tribunes. Vlak voor de race kwam de organisatie dan ook met een officieel bericht dat er 296.741 toeschouwers door de poorten waren gekomen, uitgespreid over het gehele weekend. Een nieuw record voor de MotoGP.

Unieke aantallen voor de MotoGP, waarmee het zelfs het best bezochte weekend ooit werd in de sport. Het oude record stond op naam van de Grand Prix van Frankrijk uit 2023. Op Le Mans kwamen toen 278.805 mensen kijken. Het record is echter weer terug in Franse handen, want de MotoGP komt nu terug op haar eerdere berichtgeving.

Daags na het weekend in Jerez komt de organisatie achter de MotoGP namelijk met een statement. Er waren namelijk niet bijna 300.000 toeschouwers in Jerez, maar 'slechts' 181.289. Een miscalculatie van meer dan 100.000 mensen. Met deze aantallen blijft de race in Jerez wel best bezochte editie van de GP van Spanje in ruim tien jaar, maar de cijfers komen dus niet eens in de buurt van het record van Le Mans. Er volgt dan ook een beschamend statement vanuit de organisatie.

'Te gretig'

"Er heeft een miscalculatie plaatsgevonden in de bezoekersaantallen. In onze gretigheid om de sfeer van het evenement over te brengen, hebben we, vlak voor de MotoGP-race, de verkeerde cijfers gepubliceerd", verklaart Dorna, de organisatie achter de MotoGP, op haar eigen website.

"We verontschuldigen ons voor onze fout. Het correcte bezoekersaantal voor het weekend is 181.289. Dit is geen nieuw record, maar het is wel de best bezochte Grand Prix in Jerez in bijna tien jaar tijd, waarmee de positieve trend van kijkcijfers en bezoekersaantallen die de sport momenteel doormaakt wordt voortgezet. We hopen dat iedereen die aanwezig was en over de hele wereld heeft gekeken, heeft genoten van het ongelooflijke raceweekend in Andalusië."

Zo blijft de Grand Prix van Frankrijk 2023 dus het best bezochte raceweekend ooit in de MotoGP. Het circuit van Le Mans is ook de volgende locatie op de kalender van de koningsklasse van de motoren. Tijdens het tweede weekend van mei zal de MotoGP neerstrijken op het iconische circuit in Frankrijk.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco