Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

MotoGP-kalender wéér op de schop, GP van India geschrapt

De kalender in de MotoGP is maar weer eens op de schop gegaan. Dit jaar zou de koningsklasse bij de motoren voor het eerst gaan racen in Kazachstan en India, maar laatstgenoemde Grand Prix is nu uitgesteld. De race in Kazachstan werd al eerder uitgesteld, maar keert nu tóch terug op de kalender voor dit jaar.

MotoGP-kalender-2024-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De MotoGP heeft opnieuw moeten schuiven in de kalender van dit jaar. Zo ging er eerder al een voorlopige streep door de Grand Prix van Kazachstan vanwege enorme overstromingen. Nu gaat er een definitieve streep door het evenement in India.

Het Buddh International Circuit, net buiten de Indiase hoofdstad Delhi, debuteerde vorig jaar op de MotoGP-kalender. Dat ging destijds al gepaard met vele problemen. Zo werd het circuit pas een paar dagen voor de race goedgekeurd en hadden verschillende coureurs moeite om een visa te krijgen. Van 20 tot en met 22 september zou de MotoGP terugkeren in India, maar daar is nu een streep doorheen gezet. De lokale organisator, die al langere tijd onder vuur ligt, heeft besloten dat er dit jaar geen MotoGP naar India komt. Volgens de organisatie ligt dit aan de weersomstandigheden, maar er gaan al langere tijd geruchten dat er meer aan de hand is. Zo zou de lokale organisatie in de financiële problemen zitten en haar afspraken met de MotoGP niet nakomen.

Ondertussen heeft Dorna, de organisatie achter de koningsklasse van de motoren, al een vervanger aangewezen. De Grand Prix van Kazachstan, die eigenlijk in juni zou plaats vinden, neemt het plekje van India over. Het weekend blijft wel hetzelfde: 20 tot en met 22 september, maar nu op Sokol International Racetrack in het zuiden van Kazachstan.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024