Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Valentino Rossi

MotoGP-legende Rossi test LMP2-bolide en zet in op deelname Le Mans

Valentino Rossi neemt zondag deel aan de rookietest van het FIA World Endurance Championship in Bahrein. Middels de test bereidt de zevenvoudig MotoGP-kampioen zich voor op de geplande test in de BMW M Hybrid V8 later dit jaar én deelname aan de 24 uur van Le Mans.

Valentino-Rossi-LMP2-Le-Mans-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA

Na zijn MotoGP-vertrek aan het einde van 2021, stortte Valentino Rossi zich volledig op de autosport. Zijn ultieme ambitie is om deel te nemen aan de befaamde 24 uur van Le Mans. Vorig jaar racete de iconische Italiaanse coureur in een Audi GT3, terwijl hij dit jaar de rol van fabriekscoureur voor BMW op zich nam in de GT World Challenge Europe. In juni behaalde Rossi de overwinning in de Road to Le Mans-supportrace, die diende als een cruciale stap in zijn voorbereiding op een potentiële deelname aan de 24-uursrace in 2024. De volgende stap: het testen van een LMP2-bolide.

Rossi zal op 5 november een Oreca 07 besturen van het Belgische WRT-team. De test vindt een dag na afloop van het WEC-seizoen plaats, op het Bahrain International Circuit. "Ik ben erg blij om voor het eerst de LMP2 te proberen", zegt de MotoGP-legende via de sociale mediakanalen van zijn team WRT.

"Dit biedt een geweldige kans, niet in de laatste plaats vanwege de toekomstige plannen om de BMW Hypercar te testen. Het is dan ook een waardevolle ervaring om voor die gelegenheid de LMP2 te verkennen. Wat betreft downforce zijn deze wagens vergelijkbaar, dus ik kijk ernaar uit om mijn eigen potentieel te ontdekken. Tevens verheug ik me op mijn aanstaande reis naar Bahrein om de laatste race van dit seizoen bij te wonen. Aangezien ik hoop om in de toekomst deel te nemen aan het World Endurance Championship, is het van belang om de sfeer en structuur van dit evenement nu al te kunnen ervaren", aldus de levende tweewieler-legende.

Ook interessant:

Verstappen en Perez geven Red Bull ieder op eigen wijze vleugels

De Grand Prix van Mexico was er weer één waar genoeg in zat. Blunders, verrassingen, crashes... Genoeg om over na te praten dus in een kakelverse Formule 1-podcast van RacingNews365.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Newey Red Bull gewaarschuwd voor 'enorme gevolgen' te midden van machtsstrijd