Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Motor Lewis Hamilton niet beschadigd tijdens GP Australië

Tijdens de GP van Australië staakte Lewis Hamilton op een gegeven moment zijn jacht op Sebastian Vettel. Naar eigen zeggen deed de viervoudig wereldkampioen dit om zijn motor te besparen.

Dit Formule 1 seizoen mogen de teams slechts drie motoren per coureur gebruiken. Een regel waar Lewis Hamilton zich goed van bewust was in de slotfase van de GP van Australië. Hij minderde namelijk zijn tempo om de motor te laten afkoelen zodat de motor geen beschadigingen opliep. De regerend wereldkampioen is daar blijkbaar goed in geslaagd. Andrew Shovlin, de trackside engineering director van Mercedes heeft namelijk bevestigd in de Mercedes Pure Pitwall debriefing op Youtube dat Hamilton zich geen zorgen hoeft te maken over zijn motor. "Over de boordradio heb je gehoord dat we aan Lewis vertelden dat de motor heet begon te worden. Dat gebeurt wanneer de wagens zo dicht op elkaar rijden, de radiatoren krijgen dan geen schone lucht om de wagen koel te houden. We zaten dicht tegen de limiet aan en moesten dus voorzichtig zijn."

Fans van Lewis Hamilton hoeven dus niet te vrezen dat hun favoriete coureur met een motorwissel op korte termijn te maken krijgt. "Lewis vertelde ons dat hij niet langs Vettel kon komen en vanaf dat moment deed hij het rustiger aan om de wagen af te koelen. Het vermogen van de motor is toen omlaag geschroefd zodat deze minder hard hoefde te werken. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de motor in goede staat is." Hamilton riep al eerder dat het indruist tegen zijn manier van racen. De Brit wil tot het einde voluit kunnen gaan zonder rekening te moeten houden met het beperkt aantal beschikbare motoren.

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"