© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Motorfabrikanten F1 moeten potentiële nieuwkomers op weg helpen

14 dec. 2018 13:30 Jan van der Burgt 1 reacties
De bestaande motorfabrikanten van de Formule 1 moeten in de toekomst nieuwe inschrijvingen helpen wegwijs te maken te maken in de Formule 1.

De Formule 1 verwelkomt maar wat graag nieuwe motorfabrikanten in de sport, maar zag de drempel daarvoor aanzienlijk in hoogte toenemen toen duidelijk werd dat de motorreglementen voor 2021 nagenoeg onveranderd zouden blijven.

Cosworth, Porsche en Aston Martin toonden interesse in de Formule 1 in de veronderstelling dat de regels wél op de schop zouden gaan, maar zagen van toetreding af toen bleek dat alles bij het oude zou blijven.

Om die drempel opnieuw voor nieuwkomers te verlagen heeft de Formule 1 een compromis gesloten met de teams: "Er komen regels waarin staat beschreven dat bestaande motorfabrikanten potentiële nieuwkomers op weg moeten helpen door het uitwisselen van onderdelen en kennis", aldus Ross Brawn in gesprek met F1.com.

"Hoewel het niet zo'n radicale maatregel is als het veranderen van de motorformule, is het een stap in de goede richting. De huidige fabrikanten hebben erkend dat ze niet langer het alleenrecht voor de Formule 1 moeten claimen en dat ze de toetreding van nieuwe partijen moeten stimuleren in plaats van tegenhouden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen