Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Motorleverancier Renault ontkent tekort aan onderdelen

Motorleverancier ontkent dat er een gebrek is aan reserveonderdelen voor de Formule 1-motoren. Dit naar aanleiding van kritiek vanuit Red Bull, wat in China problemen had bij het vervangen van de powerunit van Daniel Ricciardo.

Red Bull had grote problemen om Daniel Ricciardo de baan op te krijgen tijdens de kwalificatie. Teambaas Horner liet destijds weten dat Renault haar zaakjes niet voor elkaar had. Zo zouden onderdelen nog samengebouwd moeten worden, waardoor kostbare tijd verloren ging. "Nee, er is absoluut geen tekort aan onderdelen. We zorgen ervoor dat de beste reserveonderdelen die beschikbaar zijn ingebouwd worden in het chassis. Om duidelijk te zijn: we verwachten geen problemen op dit moment van het seizoen", laat Abiteboul van Renault weten.

Door de tactiek van Renault kunnen onderdelen uitgewisseld worden, maar dat kost wel meer tijd om in te bouwen laat Abiteboul weten. "Dat is de reden waarom we soms onderdelen uitwisselen tussen klantenteams. We doen dat alleen om ervoor te zorgen dat we de beste hardware beschikbaar hebben."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie