Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

‘Motorontwikkeling per 2023 helemaal stilgelegd’

De Formule 1 werkt achter de schermen aan een plan om het ontwerp en de ontwikkeling van Formule 1-motoren per 2023 te bevriezen. Dat zou moeten leiden tot een verdere kostenbesparing.

Mercedes motoren
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Dat meldt RaceFans. Al in de komende twee seizoenen zouden slechts mondjesmaat upgrades worden toegestaan, om vervolgens per 2023 de motorontwikkeling helemaal aan banden te leggen, aldus de site. Voorheen moest elk ontwerp van een krachtbron voor een enkel seizoen worden gehomologeerd. Die vereiste komt dan te vervallen, omdat diverse specificaties voortaan langer dan een jaar gebruikt gaan worden.

Motorfabrikanten mogen in 2021, 2022 en 2023 eenmaal per jaar nieuwe specificaties voor motor, turbo en MGU-H introduceren. De specificatie wordt vervolgens voor de daarop volgende seizoenen bevroren. Ook de ontwikkeling van MGU-K, energieopslag en elektronica wordt aan strenge beperkingen onderworpen.

De FIA ​​werkt aan een nieuwe motorformule voor 2025 ter vervanging van de huidige 1,6 liter V6-hybride turbomotoren die in 2014 zijn geïntroduceerd. Door de huidige ontwerpen geleidelijk te bevriezen, kunnen fabrikanten van krachtbronnen besparen op hun ontwikkelingskosten.

Waarschijnlijk worden de voorstellen nog deze week bekrachtigd.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na gigantische voorsprong Verstappen in eerste training GP Spanje