© Romano Fenati

Nieuwsoverzicht

Motorsportbond verlengt schorsing kamikaze-coureur Fenati

21 sep. 2018 14:15 Jan van der Burgt 0 reacties
De wereld motorsportbond FIM heeft de schorsing van Moto 3-coureur Romano Fenati verlengd tot het einde van het seizoen 2018. Fenati werd twee weken geleden wereldnieuws toen hij in een rechtstreeks duel in de rem van de tegenstander kneep.

Het belachelijke incident kwam Romano Fenati in eerste instantie op een schorsing van twee races te staan, maar de FIM heeft die schorsing inmiddels verlengd tot in ieder geval het einde van het seizoen.

Fenati en zijn advocaat hebben zich in Zwitserland verantwoord tegenover de FIM, maar konden het bestuursorgaan niet milder stemmen: "Naar aanleiding van een onderhoud met Fenati en zijn vertegenwoordiger hebben we zijn licentie ingetrokken tot het einde van het seizoen", zo laat de FIM in een statement weten.

De FIM sluit niet uit dat Fenati in 2019 zijn licentie weer terug krijgt: "Hij zou voor 2019 weer een licentie kunnen krijgen, mits hij 'voldoet' aan alle door de FIM gestelde eisen om over een licentie te kunnen beschikken."

Eerder werd Fenati al op non-actief gezet door de Italiaanse motorsportbond, waarbij zijn Italiaanse racelicentie volledig werd ingetrokken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen