Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Motorwissels voor Hamilton, Russell, Sainz en Leclerc en anderen

Deze week zijn de regels veranderd omtrent motoren. Van sommige onderdelen mogen er dit jaar geen drie, maar vier worden gebruikt zonder straf. Enkele teams lijken er meteen gebruik van te maken. Of heeft het met problemen te maken?

In aanloop naar het GP-weekend in Bakoe zijn er een hoop motoren gewisseld. Vooral bij de Mercdes- en Ferrari-teams regende het nieuwe onderdelen. Of dit te maken heeft met de problemen voor George Russell in Australië, is niet duidelijk. Mogelijk was het altijd al het plan om in Bakoe, waar topsnelheid belangrijk is, een nieuwe motor te installeren. Alle coureurs met Mercedes-motoren krijgen namelijk een nieuwe verbrandingsmotor, op Lando Norris na, maar hij had eerder al een tweede ingezet. Ook de MGU-H, MGU-K en de turbocharger is vervangen bij alle door Mercedes aangedreven coureurs, minus Norris. Al deze vervangen onderdelen zijn onderdelen waarvan er sinds deze week een extra exemplaar

Ferrari

Ook zien we wat Ferrari-motoronderdelen gewisseld worden. Beide Ferrari-coureurs krijgen een nieuwe turbo. Dit onderdeel was nog niet eerder gewisseld. Ook bij Haas is er sprake van een nieuwe turbo. Ferrari wisselt eveneens de MGU-H van Carlos Sainz. Het is het tweede van vier toegestane exemplaren. Charles Leclerc wisselde eerder al naar zijn tweede MGU-H. En bij Honda dan? Alleen bij Yuki Tsunoda zien we wat nieuwe onderdelen. Hij neemt dit weekend namelijk zijn tweede verbrandingsmotor, turbo, MGU-H en MGU-K in gebruik. Bij Alpine werd er voor VT1 in ieder geval nog niets gewisseld, maar of dat na de brand achterin de bolide van Gasly zo zal blijven, dat is nog maar zeer de vraag.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"