Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

MP Motorsport richt Formule 2-pijlen op oude bekende en jong talent

De Nederlandse trots in de Formule 2, MP Motorsport uit Westmaas, treedt komend seizoen aan met een oude bekende en een jong talent. De Brit Jordan King en de Indiër Mahaveer Raghunathan mogen hun kunsten vertonen voor de Nederlandse stal, die in de laatste klasse onder de Formule 1 uitkomt.

De 25-jarige King, die het in het verleden tegen onder meer Max Verstappen en Esteban Ocon opnam in de Formule 3, reed zeven jaar geleden al voor MP Motorsport. Destijds werd de Brit voorzien van een Formule Renault 2.0-wagen. In 2017 keerde King terug bij de Nederlandse stal, om destijds in de F2-wagen plaats te nemen.

King wisselt zijn F2-bezigheden af met een part-time dienstverband in de Amerikaanse IndyCar Series, de klasse waarin hij in 2018 een compleet seizoen afwerkte. Zodoende zal de 25-jarige het treffen in Monaco bijvoorbeeld moeten missen, aangezien tegelijkertijd de legendarische Indianapolis 500 plaatsheeft. Raghunathan (20) mocht drie jaar geleden tijdens het openingsweekend zonder al teveel succes proeven aan de GP3 Series. De Indiër reed daarnaast onder meer in de Formule 3 en de Boss GP. Raghunathan werd tijdens de wintertest al ingezet door MP Motorsport en maakte daarin geen verpletterende indruk, maar deed blijkbaar voldoende om een zitje te veroveren. MP Motorsport komt eveneens uit in de vernieuwde Formule 3-klasse: daarin mogen Liam Lawson, Simo Laaksonen en de Nederlander Richard Verschoor de MP-bolides aan de tand voelen. Het Formule 2-seizoen met King en Raghunathan begint over een week tijdens de Grand Prix van Bahrein, de Formule 3-mannen komen vanaf de Spaanse Grand Prix in mei in actie.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"