Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Márquez na 'saaiste winter ooit': "Waarom zou ik Honda verlaten?"

De 25-jarige Marc Márquez is hard op weg om statistisch gezien de meest succesvolle MotoGP-coureur ooit te worden. Ondanks zijn jonge leeftijd is de Spanjaard al vijfmaal wereldkampioen geworden op het hoogste niveau. Het doel voor 2019 is duidelijk: de titel moet wederom worden verdedigd.

Tijdens de teampresentatie van Repsol Honda, die woensdagochtend werd gehouden in de Spaanse hoofdstad Madrid, liet Márquez er geen gras over groeien. Ondanks dat de wereldkampioen kortgeleden onder het mes moest en momenteel nog steeds revalideert, is hij vastberaden om weer kampioen te worden. Bovendien voelt hij zich naar eigen zeggen bijzonder op zijn plaats bij het team.

"Er wordt mij weleens gevraagd of ik niet eens toe ben aan een nieuwe uitdaging", spreekt Márquez terwijl zijn nieuwe teammaat Jorge Lorenzo naast hem staat. "Maar waarom zou ik veranderen? Dit is voor wat mij betreft het beste MotoGP-team, bovendien is de relatie met zowel Repsol als Honda bijzonder goed. We stellen dezelfde doelen en weten deze vrij vaak te realiseren!", knipoogt de Spanjaard lachend. Naast Lorenzo, die kortgeleden zijn schippersbotje brak en daardoor de eerste testdagen van het jaar 2019 over moest slaan, zit ook Márquez nog altijd in de lappenmand. Kort voor de jaarwisseling werd hij geopereerd aan zijn schouder, een operatie die moeizaam verliep. "Dit was één van de saaiste winters van mijn leven", doelt Márquez op het feit dat hij rust moest nemen om te herstellen. "Echter: ik wist dat ik deze kans aan moest pakken. Nu was er tijd om me te laten opereren en hopelijk heb ik daar in het komende jaar profijt van. De operatie verliep niet geheel zoals gepland en op dit moment kunnen we niets anders dan de revalidatietijd respecteren. Je wilt natuurlijk wel honderd procent fit zijn voor de eerste race!" Het MotoGP-seizoen start in het tweede weekend van maart. Op zondag 10 maart verschijnen de rijders aan de start voor de Grand Prix van Qatar.

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract