Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Honda

Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1

Honda is na het F1-seizoen van 2021 officieel uit de koningsklasse gestapt, maar de naam zal tijdens de GP van Japan prominent aanwezig zijn. Het Japanse automerk plakt haar naam aan de race in het thuisland.

Honda Trophy Verstappen 4
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda

Het avontuur van Honda in de Formule 1 zit er na het afgelopen seizoen officieel op. De voormalig motorleverancier van Red Bull zette ondanks het wereldkampioenschap van Max Verstappen een punt achter het project in de koningsklasse, al worden de 'Red Bull Powertrains' motoren op papier nog onderhouden door de Japanners.

Tijdens de Grand Prix van Japan maakt Honda echter een kleine 'comeback' in de koningsklasse. In de thuisrace voor het automerk zal de naam weer prominent aanwezig zijn als titelsponsor van de race. De 'Formule 1 Honda Grand Prix van Japan' wordt hiermee een tijdelijke herbeleving van het F1-avontuur.

Sinds het vertrek als motorleverancier van Red Bull en AlphaTauri is de naam Honda bijna nergens meer te bekennen in de F1. Op de bolides van onder andere Max Verstappen is nog een stickers met HRC, Honda Racing Corporation, terug te vinden. Verder is na 2021 het merk zo goed als verdwenen.

Wat Honda precies gepland heeft tijdens de Grand Prix van Japan is nog niet duidelijk. Als titelsponsor van het evenement is het niet ondenkbaar dat er nog wat extra activiteiten plaatsvinden met de Japanse motorleverancier.

De GP van Japan vindt dit jaar voor het eerst sinds het uitbreken van de coronapandemie weer plaats en zal verreden worden op zondag 9 oktober.

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

5 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt