© Force India

Nieuwsoverzicht

'Naamswijziging Force India naar Racing Point F1 op losse schroeven'

05 dec. 2018 09:40 Wanda Bisschop 0 reacties
De naam Force India verdwijnt mogelijk toch niet uit de Formule 1. Op de inschrijflijst van de FIA stond de (tijdelijke) naam Racing Point F1, maar de kans bestaat dat het team nog terug moet keren naar haar oude naam: Force India.

Het Formule 1-team van Force India werd voor de Grand Prix van België overgenomen door een consortium onder leiding van Lawrence Stroll en ging na de zomerstop verder onder de naam Racing Point Force India.

De FIA oordeelde dat er sprake was van een 'nieuwe deelnemer', waarbij het team wel geholpen werd en aanspraak mocht blijven maken op het prijzengeld dat Force India verzameld had in de afgelopen jaren, conform het Concorde Agreement. Wel verloor het team alle punten die in 2018 behaald werden voor de Grand Prix van België in het constructeurskampioenschap.

De FIA heeft namelijk vastgelegd dat het chassis dezelfde naam moet dragen als het team. Zolang hieraan is voldaan, kan de geplande naamswijziging zonder problemen worden doorgevoerd.

Voldoet Stroll hier niet aan, dan is er goedkeuring nodig van Liberty Media die zich daarbij kan beroepen op het bindende Concorde-overeenkomst waardoor uiteindelijk de naamswijziging goedgekeurd moet worden door de Formule 1-commissie dat bestaat uit de FOM, de FIA en alle Formule 1-teams. In dat geval wordt de naamswijziging pas officieel als achttien van de zesentwintig stemmen akkoord zijn.

De Formule 1-commissie komt pas op 16 januari 2019 in Geneve samen en zal zich dan over deze zaak buigen. Daarnaast moet de FOM nog bepalen of de resultaten die Force India sinds de Grand Prix van België heeft behaald geldig blijven ondanks de tussentijdse naamswijziging. Indien de FOM dit afwijst, dan verliest het team alsnog het recht op hun deel van het prijzengeld waardoor ze geen andere keuze hebben dan verder te gaan onder de naam Force India.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen