Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

NASCAR-coureur gaat diep door het stof na levensgevaarlijke acties

Bij NASCAR-coureur Bubba Walace sloegen de stoppen op zondag helemaal door na een gevecht met collega Kyle Larson op de baan. Hij reed opzettelijk in op de bolide van zijn concurrent, waarna hij ook nog eens op de vuist probeerde te gaan met Larson.

Na een strijd op de baan werd Bubba Wallace afgelopen zondag tijdens de NASCAR-race in Las Vegas in de muur gedrukt door zijn concurrent. Hij was daar niet blij mee en reed vervolgens op Kyle Larson in. Het leverde een levensgevaarlijke situatie op, waarbij een derde coureur bijna het slachtoffer was. Toen de bolides van de crashende Wallace en Larson tot stilstand kwamen, was de Amerikaan nog niet klaar en ging hij verhaal halen bij zijn collega. Zelfs in de NASCAR-klasse, waar toch veel geoorloofd is, sprak men schande van de acties van Wallace, die een dag na het incident toch door het stof is gegaan en een statement heeft gemaakt op Twitter. "Ik wil graag mijn excuses aanbieden voor mijn acties afgelopen zondag na het incident op de baan met Kyle Larson. Mijn gedrag past niet bij de waarden die 23XI Racing en haar partners nastreven. Zij hebben een cruciale rol gespeeld in mijn geweldige reis naar de top van deze prachtige sport." "Ik wil ook graag mijn excuses aanbieden aan NASCAR en de fans en aan Christopher Bell, Joe Gibbs Racing en Toyota, omdat ik hen in een situatie heb gebracht die zijn niet verdienen", zo luiden de excuses van Wallace.

Frustratie

Wallace moet toegeven dat hij niet juist heeft gehandeld en vindt het jammer dat de emoties het overnamen. "Ik race met immense passie en dat gaat soms gepaard met frustratie. Nadat ik lang heb nagedacht, had ik onze partners en waarden beter kunnen vertegenwoordigen dan ik heb gedaan." "Ik liet de frustraties het overnemen buiten de auto. Je leeft en je leert en ik hoop hier van te kunnen leren", aldus de NASCAR-coureur. Check hieronder nog eens de beelden van de situatie op de baan en het 'gevecht' naast de baan.

C_1tdKW9bJo

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"