Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

NASCAR vult coronaleegte op met virtuele races

De Amerikaanse NASCAR heeft een alternatief bedacht, nu diverse races als gevolg van de coronapandemie zijn afgelast. Er komt nu een virtueel Esports-kampioenschap.

NASCAR zit niet bij de pakken neer, nu het coronavirus een streep zet door de komende races. Een virtueel kampioenschap moet nu zowel coureurs als toeschouwers entertainen. Regerend kampioen Kyle Busch heeft zijn deelname al bevestigd en diverse collega’s hebben inmiddels zijn voorbeeld gevolgd.

"De hele NASCAR-gemeenschap heeft zich op één lijn geschaard om onze gepassioneerde fans een unieke, leuke en competitieve ervaring te bieden", aldus NASCAR vice-president Ben Kennedy. "We zijn benieuwd hoe onze coureurs presteren in virtuele races."

Het eerste evenement is al komende zondag op het virtuele Homestead-Miami-circuit. De organisatie verwacht op korte termijn meer data bekend te kunnen maken.

Het Amerikaanse kampioenschap zou aanvankelijk de races in Atlanta en Homestead-Miami achter gesloten deuren houden, maar die plannen werden na de recente corona-uitbraak in de VS herzien.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Australië