Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

"Natuurlijk had Verstappen hetzelfde gedaan, maar ook hij had dan een straf gekregen!"

Na de Grand Prix van Oostenrijk en het gevecht tussen Sergio Perez en Lando Norris ontstonden er twee kampen: kamp Norris en kamp Perez. Beide kampen zijn in de podcast van RacingNews365 goed vertegenwoordigd.

Perez Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Sergio Perez viel in de Grand Prix van Oostenrijk vorig weekend ver terug toen hij door Lando Norris van de baan zou zijn gedrukt. Dat was althans de lezing van de wedstrijdleiding en dus kreeg de McLaren-coureur een straf. Maar had Perez daar überhaupt moeten zitten? Formule 1-journalist Ruud Dimmers denkt van niet.

"Hij probeerde het wel daar in bocht vier, maar al honderdduizend anderen was het daar eerder al niet gelukt. Vorig jaar met Albon was hetzelfde verhaal. We hebben daar al zoveel mensen door het grind zien gaan. Waarom probeer je het daar? Hij vergooit daar heel veel punten voor Red Bull. Hij gaf daarmee heel veel punten cadeau aan Mercedes met een domme fout. Vervolgens is het echter Norris die wordt bestraft, wat ik echt schandalig vind. Laat dit dan racen zijn."

Sowieso was Dimmers niet onder de indruk van de teamgenoot van Max Verstappen: "In het vervolg van de race was hij ook nergens. Hij werd twee keer ingehaald door Charles Lerclerc in die manke Ferrari. Twee keer!"

Gesprekspartner Tom Coronel begrijpt dat sentiment goed, maar de autocoureur geeft aan de straf wel te begrijpen: "Ik begrijp wel waarom Norris wordt bestraft. Racen is racen, daar ben ik het mee eens en als haantje had ik hem er waarschijnlijk ook vanaf gezet, maar daar gaat het niet om."

"Als iemand er honderd procent naast zit en je geeft hem niet de ruimte, dan zet je iemand eigenlijk gewoon naast de baan", vervolgt het Coronel, om vervolgens deze situatie te vergelijken met de schermutselingen tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton op Imola.

"Dan kun je zeggen 'op Imola vond je het wel goed dat Max 'm er tussen pleurde', maar ook die actie vond ik riskant. Maar waar het om gaat is dat je respect hebt voor diegene waar je op dat moment mee in gevecht hebt. Lewis en Max lijken die chemie op zo'n moment wel te hebben, maar Perez, Norris en ook Leclerc waren daar te 'hanerig' voor."

De suggestie van Dimmers dat Verstappen precies hetzelfde zou hebben gedaan als Norris, kan Coronel enkel volmondig beamen: "Maar natuurlijk! Maar ook hij zou dan die straf hebben gekregen."

Ook interessant:

Max Verstappen won ook de derde Grand Prix van de triple header en schreef F1-historie. Wie kan Verstappen in deze vorm van de wereldtitel afhouden? Lewis Hamilton moest flink incasseren en zocht na afloop naar excuses. Kan de Brit nog terugslaan?

Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"