© TT Circuit Assen

Nieuwsoverzicht

"Nederland is in staat om een Formule 1-race te organiseren"

09 aug. 2018 11:45 Ruud Dimmers 3 reacties
Het moet niet al te moeilijk zijn om een Grand Prix van Nederland te organiseren. Althans, dat is wat voormalig Formule 1-coureur en enkelvoudig 24 uur van Le Mans-winnaar Jan Lammers denkt. Volgens de 62-jarige Zandvoorter kan dat op zijn thuisbaan in de duinen, maar evengoed op de Drentse heide.

"Het is een politiek spel tussen diverse partijen", laat Lammers in gesprek met Racingnews365 weten. "Het TT Circuit van Assen heeft op dit moment het voordeel en Lee van Dam weet het circuit goed te promoten. Op zijn beurt zal prins Bernhard junior een prachtverhaal afsteken over het Circuit Zandvoort. Assen kan teren op hun ervaring met de TT, daarmee tonen ze aan dat ze evenementen met een dergelijke omvang kunnen hosten. Zandvoort heeft meer status en allure."

"Het organiseren van een Grand Prix zal tijd nodig hebben", vervolgt Lammers. "Evenementen zoals de Jumbo Racedagen tonen wel aan dat de Formule 1 leeft in Nederland, met 120.000 bezoekers in twee dagen. Een Grand Prix op Zandvoort wordt waarschijnlijk door 200.000 mensen bezocht, dat is waanzinnig. De uitdaging is dat het veel geld kost om de Formule 1 naar Nederland te halen. De organisatorische kosten zijn aanzienlijk en alle risico’s liggen bij de promotor. Die sluit een deal met Liberty Media en moet dat terug zien te verdienen."

Ten slotte weet Lammers dat de aandacht rond Max Verstappen ten grondslag ligt aan een mogelijke Grand Prix van Nederland. "Belangrijk voor de Formule 1 is dat de Max-hype overeind blijft. Hij is toch de publiekstrekker en als mensen gaan wennen aan derde plaatsen en de races saai blijven, dan haken de Formule 1-fans mogelijk weer af. Je ziet ook in Duitsland dat mensen verzadigd raken omdat de races vaak te weinig spektakel bieden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen