Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nederlander Jarno Opmeer kroont zich tot wereldkampioen F1 Esports

Enkele dagen nadat Max Verstappen zich tot wereldkampioen Formule 1 kroonde, deed zijn landgenoot Jarno Opmeer dat ook. Hij deed dat, namens Mercedes, in de F1 Esports Series, voor het tweede jaar op rij.

Jarno Opmeer, als esporter uitkomend voor het Formule 1-team van Mercedes, heeft zich op donderdag verzekerd van de titel in de F1 Esports Series. Dat deed hij voor het tweede jaar op rij, nadat hij vorig jaar voor het team van Alfa Romeo uitkwam in dezelfde Series. De Nederlander had tijdens de laatste race aan een vierde plaats genoeg om zich op het virtuele Interlagos naar de titel te rijden, nadat hij een dag daarvoor al op overtuigende wijze had gewonnen in het virtuele Mexico. Nog één naaste belager moest hij tijdens die laatste race van zich afschudden, namelijk Frede Rasmussen van het Red Bull esportsteam. De Deen reed knap naar de zege, met behulp van een alternatieve strategie, maar de constante Opmeer hield zich koel, ging niet in de fout en kwam als vierde over de streep.

Opmeer sterk in de races

Dit seizoen had Opmeer het niet altijd even makkelijk. In de kwalificatie wist hij niet altijd Q3 te bereiken, maar in de races maakte hij dat vaak meer dan goed. Door zijn consistentie en enorme racepace wist hij uiteindelijk de titel te pakken, waardoor hij en zijn team Mercedes, dat ook de constructeurstitel pakte, beslag wisten te leggen op een mooi deel van de totale prijzenpot van 750.000 euro! Dat deed hij met behulp van vier overwinningen en in totaal zeven podiumfinishes. In totaal kwam hij tot 195 punten in twaalf races tijd. Rasmussen bleef steken op 187 punten. Andere Nederlanders, Matthijs van Erven en Thijmen Schutte, werden respectievelijk 18e en 21e in het klassement.

1471585127016943619

F1 2021 ESPORTS WORLD CHAMPION pic.twitter.com/44PPgZj5da — Jarno Opmeer (@jarno_opmeer) December 16, 2021

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden