Nederlander Van Kalmthout (17) op titelkoers in Verenigde Staten

17 jul. 2018 16:08 René Oudman 0 reacties
Met een vicekampioenschap uit de USF2000-klasse (noem het de Formule 4 van Amerika) op zak vervolgde Rinus van Kalmthout voor het seizoen 2018 zijn carrière in de Verenigde Staten. Het 17-jarige toptalent weet ook in de Pro Mazda-klasse, een treetje hogerop, zijn naam te vestigen. Onder het pseudoniem Rinus VeeKay scheurde de lachebek uit Hoofddorp afgelopen weekend naar twee overwinningen in de Canadese stad Toronto.

In de Formule 3-klasse van de IndyCars, zoals de Pro Mazda-serie genoemd kan worden, bezet Van Kalmthout nu de tweede plaats in het klassement. De Nederlander heeft slechts één puntje minder dan klassementsaanvoerder Parker Thompson. Racingnews365 sprak Van Kalmthout na afloop van het voor hem zo succesvol verlopen weekend.

Ha Rinus! Gefeliciteerd met je twee overwinningen! In de beginfase van het seizoen wist je twee keer te winnen, maar daarna ging het iets minder. Ben je weer helemaal op koers voor de titel?

Ik ben ten eerste natuurlijk super blij dat ik het weekend op mijn naam heb weten te schrijven! Beide races gewonnen in Toronto, ja, ik ben meteen weer terug in de titelstrijd. Ik moet zeggen dat mijn auto ook echt wel erg goed was. Het Juncos-team, waarvoor ik rijd, heeft mijn Jumbo-wagen goed verzorgd. Ik ben blij dat ik, nadat ik in het begin van het jaar twee races wist te winnen, weer op het podium mag staan.

Wat is er in de tussentijd precies gebeurd? Hoe kon het dat je eventjes niet vooraan eindigde?

Tussen St. Petersburg (de openingsrace, RO.) en deze wedstrijden in Toronto heb ik niet gewonnnen. In een tussenliggende race had ik kunnen winnen, maar toen had ik pech met een race-incident en daarna op mechanisch vlak. Voor de rest hebben we vanaf Road America, waar het laatste weekend voor Toronto waarin het niet zo goed ging, heel hard gewerkt om de set-up te veranderen. Petje af voor het team: ze zijn hard bezig geweest en het heeft allemaal goed gewerkt.

Je hebt nog maar één puntje achterstand in het tussenklassement, dankzij je perfecte weekend. Hoe schat je je titelkansen in?

Ik schat mijn kansen op de titel best groot in, zeker na de twee overwinningen van dit weekend in Toronto. Ik sta maar één puntje achter ten opzichte van kampioenschapsleider Parker Thompson. Dus, ja, er is het een en ander mogelijk. Toch wil ik niet onderschatten hoe sterk mijn tegenstanders in deze klasse zijn.

Heb je een andere voorbereiding gehad op dit weekend, waardoor je dat kleine beetje extra eruit hebt kunnen halen?

Ik heb heel hard getraind in de afgelopen weken, samen met mijn trainer Raun. Volgens mij ben ik nog nooit zo fit geweest als dat ik momenteel ben! Ik durf wel te zeggen dat mijn fitheid heeft bijgedragen aan een goede concentratie. Daarnaast, zoals ik eerder al zei, heeft het team van Juncos mij ook gewoon een fantastische wagen bezorgd.

Je ging vorig jaar ook al erg lekker, toen in de USF2000-klasse. Wat is volgens jou het geheime recept voor succes?

Haha! Volgens mij is het geheime recept voor succes, er gewoon altijd in blijven geloven en er volledig voor gaan. Opgeven is nooit een optie!

Nog vijf wedstrijden voor de boeg, de eerste twee daarvan zijn op de Mid-Ohio Sports Car Course. Die baan ligt jou wel!

Mid-Ohio is een baan die mij heel erg goed ligt inderdaad. Vorig jaar, in de USF2000-klasse, heb ik er twee podiumplaatsen weten te halen. Toevallig ben ik er nu al, we zijn direct doorgevlogen vanuit Toronto. Met de Pro Mazda-jongens hebben we de komende twee dagen een collectieve test op dit circuit. Gezien de motivatie van het team en iedereen daar omheen, zal het volgende raceweekend hopelijk weer een succes worden!

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen