Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Nederlanders kennen matige opening van Formule E-seizoen

De eerste Formule E-race van 2024 is gewonnen door Pascal Wehrlein. De Nederlandse coureurs Robin Frijns en Nyck de Vries hadden het een stuk moeilijker.

Mexico Formula E
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Dom Romney / Formula E

De Formule E is weer terug! In de straten van Mexico werd de eerste E-Prix van het jaar verreden, waar Nederlanders Robin Frijns en Nyck de Vries dit seizoen op de inschrijflijst staan.

In de kwalificatie van de Mexico City E-Prix streden de snelste mannen Pascal Wehrlein en Sebastien Buemi om poleposition. Wehrlein reed de snelste tijd en mocht de race als eerste aanvangen. Tijdens de race liet de Porsche-coureur ook zien dat hij de snelste was en mocht hij in totaal 28 punten bijschrijven. De Duitser stond nog even under investigation voor een technische overtreding, maar mocht later zijn zege behouden.

Teleurstellende dag voor de Nederlanders

De start van de race was chaotisch, waarbij meerdere gele vlaggen gezwaaid werden, waaronder door een touché tussen Nico Muller en Antonio Felix Da Costa. Robin Frijns viel bij de start van de zevende positie terug naar P15 vanwege een technische fout. Nadat hij wat plekken wist terug te winnen, crashte hij tijdens ronde 9 bij het uitgaan van de Foro Sol, wat resulteerde in een zogenaamde full course yellow.

Ook voor Nyck de Vries was het een teleurstellend weekend. De Nederlander maakte zijn rentree in de elektrische klasse na zijn vertrek bij AlphaTauri in de Formule 1. De Mahindra-bolide en De Vries moesten in Mexico nog wat aan elkaar wennen, want hij kwalificeerde zich op P22 en kreeg het niet voor elkaar om punten te scoren. Hij finishte op de vijftiende positie.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen 'Marko helpt Verstappen bij eventuele vertrekwens'