Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Nederlanders maken lastige kwalificatie mee tijdens E-Prix Rome, pole voor Vergne

Jean-Eric Vergne heeft de poleposition veroverd voor de tweede race tijdens de E-Prix van Rome. De Franse coureur versloeg Jake Dennis in de finale van de shoot-out. Nederlanders Robin Frijns en Nyck de Vries hadden het lastig in de kwalificatie en moeten plaatsen zien goed te maken tijdens de tweede race op het in Rome gelegen circuit.

Vergne DS Techeetah
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © DS Techeetah

Tijdens de tweede E-race van het Formule E-weekend in Rome zal Jean-Eric Vergne vanaf poleposition vertrekken. De voormalig Formule 1-coureur was de sterkste in de shoot-out kwalificatie waar hij in de finale Jake Dennis wist te verslaan. Robin Frijns kwalificeerde zich voor de shoot-out fase, maar verloor daar in de eerste ronde van Vergne. Daardoor zal Frijns vanaf de zesde plek van start gaan tijdens de race op zondag.

Nyck de Vries maakte op zaterdag een lastige race mee in Rome en ook de kwalificatie verliep lastig voor de wereldkampioen van afgelopen seizoen. De Mercedes-coureur kwalificeerde zich uiteindelijk als dertiende en gaat een inhaalrace tegemoet op zondag.

Ondanks de teleurstellend verlopen kwalificatie voor de Vries en Frijns maken de Nederlanders nog alle kans op een goede klassering tijdens de race op zondag. Het is algemeen bekend dat in de Formule-E van alles kan gebeuren en dat ook de Vries vanaf de dertiende plek nog kans maakt op een goede klassering in de race. Beide coureurs staan er goed voor in de strijd om de wereldtitel en zullen er daarom alles aan doen om zoveel mogelijk punten te pakken in Rome. Mocht Frijns over dezelfde racepace beschikken als op zaterdag, maakt de Envision-coureur zelfs kans op een podiumplaats.

De race zal op zondag om 15:04 van start gaan. RacingNews365 is aanwezig in Rome en zal je op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Formule E-nieuws RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull