Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
FIA

Nederlands FIA-kopstuk maakt promotie na plotseling ontslag F1-commissaris

Claire Dubbelman is door de FIA naar voren geschoven om de taken van Gwen Bourcier over te nemen. Hij was tijdens de F1-races het aanspreekpunt in de race control room voor de teams, maar werd plotseling opzij geschoven.

Claire Dubbelman
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA

Dit seizoen zijn er al een paar grote namen gesneuveld bij de FIA. Zo verliet Michael Masi recent het schip. Hij mocht dit jaar niet meer terug keren als wedstrijdleider in de Formule 1 vanwege alle gebeurtenissen in Abu Dhabi vorig jaar.

Ook F1 Executive Director en de Secretaris Generaal van de FIA, Peter Bayer, moest zijn positie gedwongen verlaten. Vorige week volgde het plotselinge ontslag van een nieuw kopstuk. Gwen Bourcier, Head of Operations bij de FIA, werd opzij gezet.

Hij was tijdens de F1-races vanuit de wedstrijdleiding verantwoordelijk voor de communicatie met de teams. Tevens was hij tot aan de GP van Frankrijk de wedstrijdleider in de Formule 2.

De nieuwe president Mohammed Ben Sulayem laat er dus geen gras over groeien. Intern lijkt er grote onvrede te zijn over zijn beleid. In de Formule 1-wereld is er zo nu en dan ook veel ophef over de FIA, met name over de manier waarop de wedstrijdleiders communiceren en oordelen, maar ook de Formule 1-bazen en de FIA-president liggen zo nu en dan op ramkoers.

Nederlandse Dubbelman naar voren geschoven

RacingNews365 heeft vernomen dat de Nederlandse Claire Dubbelman vooruit is geschoven om tijdens de F1-races de plek van Bourcier over te nemen bij de wedstrijdleiding. Bij de FIA is zij de Championship Manager of the Single Seater Department, wat betekent dat ze aan het hoofd staat van alle officiële Formule 2-, 3- en 4-kampioenschappen: bijna 30 stuks.

Zij is nu dus ook degene die tijdens de Grands Prix in contact staat met alle teams over alle gebeurtenissen op het circuit. Die rol vervulde ze afgelopen weekend al tijdens de Grand Prix op Paul Ricard. Andere taken van Bourcier bij de FIA zijn overigens verder verdeeld onder het nog overgebleven personeel.

Vorig jaar interviewde RacingNews365 Dubbel man nog over haar werkzaamheden. Check hieronder het resultaat.

Ook interessant:

Falend Ferrari legt Verstappen geen strobreed in de weg

Max Verstappen won in Frankrijk, terwijl Charles Leclerc door het ijs zakte. Kan de Red Bull-coureur de titel nog mislopen? Wat zijn zijn kansen volgend raceweekend in Hongarije? Dat en meer bespreken Tim Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast. Beluister 'm hieronder.

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

25 reacties

Viaplay
x
Breaking FIA presenteert nieuwe motorregels in de Formule 1